Jasper Panis wint de Gouden Koksmuts

"Waanzinnig!”, vindt Jasper het, die inmiddels souschef is bij het duurzame Michelinsterren-restaurant Flore in de Amsterdamse binnenstad. Tijdens de wedstrijd streed Jasper samen met zijn partner, Max Risselada, tegen vijf andere teams. Ze wisten de jury, bestaande uit vakmensen en topchefs, te verrassen met hun combinatie van smaken, kleuren en structuren.

Jasper krijgt veel lof voor zijn overwinning, onder andere van oud-docent Willem Himmelreich en meesterkok, en tevens docent bij MBO College Centrum, Theo van Rensch. “Ik ben waanzinnig trots”, aldus Theo. Samen ontdekten de twee docenten het talent van Jasper. Hij werd al tijdens zijn opleiding aan het ROC van Amsterdam uitgeroepen tot de beste kok van Nederland met zijn deelname aan Skills The Finals, de vakwedstrijden voor het mbo.

Op de foto: links Theo van Rensch in zijn jonge jaren en Jasper Panis.

Ander nieuws

Nieuws LOB Experience: de aftermovie Met bijna honderd verschillende LOB-activiteiten konden jongeren uit het vmbo en mbo tijdens Skills The Finals kennismaken met verschillende mbo...
Nieuws Wethouder Mbarki overhandigt de MBO-agenda De Gemeente Amsterdam brengt opnieuw de MBO-Agenda uit. Daarin staan afspraken om het mbo-onderwijs nog beter te maken en aan te laten sluiten op... MBO College Zuidoost
Nieuws Bekijk de aftermovie van Skills The Finals Op donderdag 23 en vrijdag 24 maart vond Skills The Finals plaats in RAI Amsterdam.
Bekijk al het nieuws