Jasper Panis wint de Gouden Koksmuts

"Waanzinnig!”, vindt Jasper het, die inmiddels souschef is bij het duurzame Michelinsterren-restaurant Flore in de Amsterdamse binnenstad. Tijdens de wedstrijd streed Jasper samen met zijn partner, Max Risselada, tegen vijf andere teams. Ze wisten de jury, bestaande uit vakmensen en topchefs, te verrassen met hun combinatie van smaken, kleuren en structuren.

Jasper krijgt veel lof voor zijn overwinning, onder andere van oud-docent Willem Himmelreich en meesterkok, en tevens docent bij MBO College Centrum, Theo van Rensch. “Ik ben waanzinnig trots”, aldus Theo. Samen ontdekten de twee docenten het talent van Jasper. Hij werd al tijdens zijn opleiding aan het ROC van Amsterdam uitgeroepen tot de beste kok van Nederland met zijn deelname aan Skills The Finals, de vakwedstrijden voor het mbo.

Op de foto: links Theo van Rensch in zijn jonge jaren en Jasper Panis.

Ander nieuws

Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Nieuws ‘Onze core business is onderwijs dus daar moet het gebeuren’ Het Transformatief Onderwijskundig Team van MBO College West zet zich in voor inclusiviteit binnen het onderwijs. Dit is een van de thema's uit... MBO College West
Bekijk al het nieuws