MBO College Zuidoost start met hybride leertraject
Het is een leer- en werktraject van twee jaar waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen, waardoor de overstap naar de arbeidsmarkt makkelijker wordt voor studenten. De tweedejaars studenten Handhaving, Toezicht en Veiligheid (HTV) gaan de eerste tien weken naar school. Daarna leren de studenten het werk in de praktijk en gaan zij de rest van het traject nog een dag per week naar school. Zo ervaren ze hoe het werk er op straat aan toe gaat en stoomt THOR ze klaar voor het echte werk.

Groot tekort aan handhavers
Het nieuwe leertraject is hard nodig, want er is een groot tekort aan handhavers, terwijl zij een wezenlijke taak in het publieke domein hebben. "Handhavers spelen een belangrijke rol in het veilig en leefbaar houden van de stad. Samen zijn zij de ogen en oren in de wijk, de zichtbare overheid en staan ze direct in verbinding met de bewoners en de mensen op straat.", aldus Peter van Vliet van THOR. 

Opleidingsmanager Jean-Paul Jager is trots op dit unieke traject in 'handhavingswereld' en benadrukt de waarde ervan voor de studenten: "Jullie zijn de club die het vak mogen leren in de praktijk." 

Ander nieuws

Nieuws Izone viert jubileum met gastles van Sofyan Mbarki en Constantijn van Oranje Izone bestaat dit jaar vier jaar en dat is gevierd met het Izone Fest bij Izone Zuidoost. De aftrap van Izone Fest is gedaan door wethouder Sofyan...
Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Bekijk al het nieuws