Nieuw onderwijsprogramma bestrijdt tekort aan arbeidskrachten

MBO College Zuidoost, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland, en Spring Instituut hebben de handen ineengeslagen. Gezamenlijk ontwikkelen de opleiders in samenspraak met het bedrijfsleven een nieuw en innovatief onderwijsprogramma op maat. Hiermee wordt ingespeeld op de behoefte aan gekwalificeerd personeel in de facilitaire dienstverlening en fastservice.

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gaan razendsnel. (Bij-)scholing is in onze veranderende maatschappij dan ook erg belangrijk. Om aan de vraag van de arbeidsmarkt te voldoen, worden daarom niet alleen jongeren, maar ook volwassenen (her)opgeleid. MBO College Zuidoost, onderdeel van het ROC van Amsterdam, en het Spring Instituut spelen hierop in door gezamenlijk opleidingen te gaan ontwikkelen in de derde leerweg (niveau 2) voor Medewerkers Facilitaire Dienstverlening en Medewerkers Fastservice.

Vanaf april 2023 gaan de opleidingen van start. Vanaf maart kunnen deelnemers en bedrijven zich aanmelden via Spring Instituut of MBO College Zuidoost. Uiteindelijk is het streven om de samenwerking te verbreden naar andere opleidingen van het ROC van Amsterdam - Flevoland. Hiermee wordt ingespeeld op de tekorten in andere sectoren, zoals de horeca en de zorg.

Ander nieuws

Nieuws LOB Experience: de aftermovie Met bijna honderd verschillende LOB-activiteiten konden jongeren uit het vmbo en mbo tijdens Skills The Finals kennismaken met verschillende mbo...
Nieuws Wethouder Mbarki overhandigt de MBO-agenda De Gemeente Amsterdam brengt opnieuw de MBO-Agenda uit. Daarin staan afspraken om het mbo-onderwijs nog beter te maken en aan te laten sluiten op... MBO College Zuidoost
Nieuws Bekijk de aftermovie van Skills The Finals Op donderdag 23 en vrijdag 24 maart vond Skills The Finals plaats in RAI Amsterdam.
Bekijk al het nieuws