Start samenwerking ROC van Amsterdam en Brandweer Amsterdam-Amstelland

De studenten volgen daarvoor een speciaal ontwikkeld keuzedeel. Daarin leren ze alle ins en outs kennen van het vak. Zo maken ze kennis met het kazerneleven, het opleidingscentrum van de brandweer, de verschillende incidenten en alle specialismen die het brandweerkorps te bieden heeft. Ook sport is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Het keuzedeel biedt onderwijs in hybride vorm. Anderhalve dag per week leren en werken de studenten bij de Brandweer Amsterdam-Amstelland en anderhalve dag per week volgen zij de lessen bij MBO College Zuidoost. Deze gaan onder andere over techniek en mentale weerbaarheid. Essentiële onderdelen voor het brandweervak.

Na deze periode zijn de studenten klaargestoomd om aan de selectie voor brandweerprofessional te kunnen deelnemen én weten ze goed of het brandweervak bij hen past.

Alfred van Dijk (sectormanager BAA): "De Brandweer Amsterdam-Amstelland is trots dat het ROC van Amsterdam - Flevoland deze samenwerking wil aangaan, waarbij studenten in het keuzedeel van hun opleiding voor de brandweer kunnen kiezen. De brandweer is een dynamische organisatie met een heel betekenisvolle maatschappelijke taak, die graag studenten die voor een beroepskeuze staan, wil boeien en aan zich binden."

Debby Saptenno (opleidingsmanager Veiligheidscollege MBO College Zuidoost): “Ik ben enorm trots op deze samenwerking. We hebben er lang naartoe gewerkt. Voor onze studenten is dit een geweldige kans. Om onze studenten een uitdagende toekomst te bieden en extra kansen werken we al samen met Defensie, marechaussee, politie, Dienst Justitiële Inrichtingen en Havenbedrijf Amsterdam. De brandweer is een duidelijk waardevolle toevoeging.”

Ander nieuws

Nieuws Het jaarmagazine 2023 staat online! In het magazine blikken we terug op 2022. Het jaar waarin we ons jubileum vierden en de coronamaatregelen nog verder werden afgebouwd, waardoor...
Nieuws LOB Experience: de aftermovie Met bijna honderd verschillende LOB-activiteiten konden jongeren uit het vmbo en mbo tijdens Skills The Finals kennismaken met verschillende mbo...
Nieuws Wethouder Mbarki overhandigt de MBO-agenda De Gemeente Amsterdam brengt opnieuw de MBO-Agenda uit. Daarin staan afspraken om het mbo-onderwijs nog beter te maken en aan te laten sluiten op... MBO College Zuidoost
Bekijk al het nieuws