Start samenwerking ROC van Amsterdam en Brandweer Amsterdam-Amstelland

De studenten volgen daarvoor een speciaal ontwikkeld keuzedeel. Daarin leren ze alle ins en outs kennen van het vak. Zo maken ze kennis met het kazerneleven, het opleidingscentrum van de brandweer, de verschillende incidenten en alle specialismen die het brandweerkorps te bieden heeft. Ook sport is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Het keuzedeel biedt onderwijs in hybride vorm. Anderhalve dag per week leren en werken de studenten bij de Brandweer Amsterdam-Amstelland en anderhalve dag per week volgen zij de lessen bij MBO College Zuidoost. Deze gaan onder andere over techniek en mentale weerbaarheid. Essentiële onderdelen voor het brandweervak.

Na deze periode zijn de studenten klaargestoomd om aan de selectie voor brandweerprofessional te kunnen deelnemen én weten ze goed of het brandweervak bij hen past.

Alfred van Dijk (sectormanager BAA): "De Brandweer Amsterdam-Amstelland is trots dat het ROC van Amsterdam - Flevoland deze samenwerking wil aangaan, waarbij studenten in het keuzedeel van hun opleiding voor de brandweer kunnen kiezen. De brandweer is een dynamische organisatie met een heel betekenisvolle maatschappelijke taak, die graag studenten die voor een beroepskeuze staan, wil boeien en aan zich binden."

Debby Saptenno (opleidingsmanager Veiligheidscollege MBO College Zuidoost): “Ik ben enorm trots op deze samenwerking. We hebben er lang naartoe gewerkt. Voor onze studenten is dit een geweldige kans. Om onze studenten een uitdagende toekomst te bieden en extra kansen werken we al samen met Defensie, marechaussee, politie, Dienst Justitiële Inrichtingen en Havenbedrijf Amsterdam. De brandweer is een duidelijk waardevolle toevoeging.”

Ander nieuws

Nieuws Meerjarenstrategie dient de student ‘We hebben elkaar nodig om goed vorm te kunnen geven aan de thema’s uit onze meerjarenstrategie’ MBO College Airport
Nieuws Samenwerking Beroepshavo Hilversum en St. Aloysius College zorgt voor betere doorstroom van studenten Het St. Aloysius College in Hilversum en de Beroepshavo slaan de handen ineen. De Beroepshavo, onderdeel van MBO College Hilversum, leidt studenten... MBO College Hilversum
Nieuws Bert Beun nieuw lid Raad van Toezicht van het ROC van Amsterdam - Flevoland Bert Beun treedt per 1 februari 2024 toe tot de Raad van Toezicht van het ROC van Amsterdam - Flevoland, als lid van de Raad van Toezicht en...
Bekijk al het nieuws