Student Mia verzorgt haarstyling van politici tijdens Prinsjesdag
Foto: Jordi Sloots

De opdracht was het geven van een touch-up, zoals het haar opsteken, krullen en bijknippen. Vooraf had Mia nog geen idee wie ze moest gaan kappen, maar spannend vond ze dat niet. “In Shahs Color House, de salon waar ik werk, weet ik ook heel vaak niet wie er komt en dat is juist een leuke uitdaging. Ik kijk dan wat bijvoorbeeld bij iemand gezichtsvorm of outfit past”, aldus Mia.  

Haarstyling bij verschillende politici 

Uiteindelijk zaten onder anderen Stieneke van der Graaf, Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie, Hilde Palland, Tweede Kamerlid namens het CDA en Evert Jan Slootweg, Tweede Kamerlid namens het CDA, in haar kappersstoel. Zoals een echte kapper vond Mia het heel gezellig. Mia: “Het was superleuk om de meiden van Skills weer te zien en om samen met hen dit op te pakken.  En natuurlijk heb ik ook lekker gekletst met verschillende politici”. Of ze ook over politiek heeft gepraat? ”Nee, ik was eigenlijk vooral nieuwsgierig naar de persoon achter de politicus, zo heb ik het veel gehad over hobby’s en wat ze verder doen in hun vrije tijd”, aldus Mia.

Skills The Finals

Voor Mia is dit niet het eerste grote evenement waar ze haar kapperskwaliteiten laat zien. Afgelopen maart deed zij, namens het ROC van Amsterdam - Flevoland, mee Skills The Finals. Dit zijn de landelijke vakwedstrijden voor het mbo. Mia was een van de acht finalisten in de categorie Kapper en nam de bronzen medaille mee naar huis. Elk jaar wordt de top vijf van Skills The Finals uit de categorieën Kapper en Schoonheidsspecialist gevraagd om te helpen bij de styling van bewindslieden en Tweede Kamerleden voor Prinsjesdag. Mia: “Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen van mijn opleiding om mee te doen aan Skills, dit opent namelijk veel deuren. Het haar stylen van politici voor zo’n groot evenement doe je niet elke dag”.  
 

Over Haarverzorging op MBO College Zuid 

MBO College Zuid heeft diverse opleidingsmogelijkheden op het gebied van haarverzorging. Hier worden studenten opgeleid tot kapper op alle mbo-niveaus. Jaarlijks neemt het team Haarverzorging van het college met de beste student deel aan Skills The Finals.  

Ander nieuws

Nieuws Izone viert jubileum met gastles van Sofyan Mbarki en Constantijn van Oranje Izone bestaat dit jaar vier jaar en dat is gevierd met het Izone Fest bij Izone Zuidoost. De aftrap van Izone Fest is gedaan door wethouder Sofyan...
Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Bekijk al het nieuws