Studenten ROC van Amsterdam - Flevoland vallen in de prijzen Europese vakwedstrijd in Litouwen

Medailles voor het ROC van Amsterdam

Rosanne Bos is Europees kampioen geworden bij de Decathlon kokswedstrijd. Samen met haar team maakte ze een gerecht met lamsrack, lasagne van wortel en knol en een aardappelpannenkoek. Ook presenteerden ze twee amuses, gebaseerd op Litouwse klassiekers, maar dan met een eigen twist. Anne Marijke Dijkman Dulkes deed mee aan de driedaagse Strategic Thinking wedstrijd, waarbij ze met haar team een innovatief en duurzaam rebranding concept indienden. Hiermee behaalden ze een zilveren medaille. Ook Simone Rietveld ging naar huis met een zilveren medaille in de categorie Pastry. Ze ontwikkelde met haar teamgenoot een eigen patissier receptuur voor een choux met als hoofdingrediënt kardemom. De bronzen medailles waren voor Dylan van den Brekel en Jesse van Rijsen. Dylan in de categorie Front Office waarbij hij met zijn teamgenoot verschillende cases afwerkte. Jesse won de derde plaats in de categorie Culinary Arts. Met duif als hoofdingrediënt maakte hij met twee teamgenoten een hoofdgerecht en twee aperitieven.

Medailles voor het ROC van Flevoland

Ian Louwers heeft met zijn team het brons veroverd tijdens de Decathlon kokswedstrijd. Hij maakte samen met twee medestudenten het gerecht baked whistlers met porcini paddenstoelen en een hoofdgerecht met lam geflambeerd met cepkeliu cranberry likeur. Beau de Hoog won het brons in de categorie Barista voor haar cappuccino en signature coffee.

De teams

Het team van MBO College Centrum bestond uit: Rosanne Bos (Decathlon kokswedstrijd), Anne Marijke Dijkman Dulkes (Strategic Thinking), Simone Rietveld (Pastry), Dylan van den Brekel (Front Office), Jesse van Rijsen (Culinary Art), Mitchel Bronckhorst (Wine Service), Paris Koeleman (Restaurant Service) en Yara Tjeerkens (Tourist Destination). 

Het team van ROC van Flevoland bestond uit: Ezra Tetteroo (Restaurant Service), Beau de Hoog (Barista), Ian Louwers (Decathlon kokswedstrijd), Kevin Woltheus (Culinary Art), Cheyenne Kerkmeer (Cocktail), Lisa Veldman (Tourist Destination) en Sanne Smet (Front Office).

AEHT blijft voor de studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland een mooi internationaal podium om hun talenten te laten zien. De week in Litouwen was een leerzame en onvergetelijke ervaring.


Bericht2.jpg

Ander nieuws

Nieuws Convenant doorlopend leren Amsterdam getekend De samenwerking tussen het voortgezet onderwijs en het mbo in Amsterdam wordt verder versterkt. Dit is afgelopen vrijdag bekrachtigd in een...
Nieuws Samenwerkingsovereenkomst Plusscholen 2024-2027 ondertekend Afgelopen vrijdag hebben de Amsterdamse wethouder Mbarki en Gaby Allard (Raad van Bestuur ROC van Amsterdam - Flevoland) de...
Nieuws MBO College West start fieldlab voor innovatief labonderzoek MBO College West heeft afgelopen week een fieldlab geopend in het gerenoveerde CDT-gebouw aan de Plesmanlaan 125 in Amsterdam-West. Hier ontstaat...
Bekijk al het nieuws