Vakman Ondernemer wordt StartUp Ondernemen
Voor veel studenten is de stap vaak te groot om vanuit een mbo niveau 3- of 4-opleiding direct als zelfstandig ondernemer te beginnen. Deze opleiding biedt de ruimte, coaching en het netwerk om tijdens de opleiding als zelfstandig ondernemer te starten. Het is een opleiding voor alle mbo-studenten in Amsterdam en daarbuiten die graag ondernemer willen worden.

Breed netwerk
De missie is om jongeren die willen ondernemen een juiste basis te geven om succesvol te starten. Naast praktische theorie wordt vooral gekozen om het werkveld te betrekken bij de opleiding. Onder andere door het inzetten van een breed netwerk met gastdocenten, bedrijfsmentoren en het bezoeken van bedrijven, netwerkevents en beurzen.

Doordat verschillende werkvelden en leeftijden hier bij elkaar komen, is de onderlinge kennisuitwisseling optimaal. Er staat inmiddels een vruchtbaar netwerk met partijen zoals gemeente Amsterdam (samenwerking Oplus), MKB Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), diverse broedplaatsen en Stichting sQuare. Er wordt lesgegeven op deze broedplaatsen in de stad (onder andere A Lab, de Kazerne, The Extra Mile en De Ruijterkade) waar succesvolle en ook startende ondernemers zijn gevestigd. Een levendige community, waar jonge ondernemers optimaal worden begeleid.

Krachten bundelen
Ondernemerschapsonderwijs is vakoverstijgend, daarom hoort de opleiding feitelijk niet in één college of in één sector thuis. Studenten leren immers geen vak maar de vaardigheden als ondernemer. Met het oog op de optimale ervaring voor studenten en het efficiënt gebruik van het ecosysteem, is het logisch en nodig om krachten te bundelen. Sociale innovatie ten voeten uit. Daarom zijn er nieuwe samenwerkingen ontstaan zoals met het Mediacollege en PACT+.

Er is de wens om met andere scholen, colleges en opleidingen binnen groot Amsterdam eenzelfde samenwerking aan te gaan. Hiermee ontstaat een concentratie van middelen en kennis, die college overstijgend is en de kwaliteit van het ondernemerschapsonderwijs ten goede komt. Bekijk hier de video over de opleiding.

Meer weten? Stuur een e-mail naar Froukje Vloet – f.vloet@rocva.nl
 

Ander nieuws

Nieuws Izone viert jubileum met gastles van Sofyan Mbarki en Constantijn van Oranje Izone bestaat dit jaar vier jaar en dat is gevierd met het Izone Fest bij Izone Zuidoost. De aftrap van Izone Fest is gedaan door wethouder Sofyan...
Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Bekijk al het nieuws