Meer kansen voor mbo-studenten in de regio
Stap naar het hbo kleiner
Vo-leerlingen in de regio krijgen de kans om nieuwe opleidingen te volgen. Zo biedt MBO College Hilversum inmiddels verschillende mhbo-trajecten aan in samenwerking met HBO Academy. Dit zijn mbo-niveau 4-opleidingen waarin hbo-onderdelen geïntegreerd worden aangeboden. Door middel van een aanvullend lesprogramma, ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, wordt een brug geslagen tussen de opleiding en de praktijk. Hierdoor ontstaat een ideale combinatie van theoretische kennis en praktische vaardigheden. Na succesvolle afronding van een mhbo-opleiding bij MBO College Hilversum ontvangt de student niet alleen een mbo-diploma, maar ook waardevolle hbo-certificaten. Hierdoor wordt de stap naar een hbo-opleiding verkleind.

Daarnaast biedt HBO Academy Hilversum verschillende hbo-opleidingen, post-hbo-opleidingen en cursussen aan om studenten te helpen hun carrièreperspectieven te vergroten. Voorbeelden zijn Toegepaste Psychologie (voltijd en deeltijd), ICT Engineer en Business & Innovation.

Voor wie is HBO Academy Hilversum?
HBO Academy Hilversum is voor alle mbo-studenten die hun vakgebied verder willen verkennen en ontwikkelen. Of je nu de voorkeur geeft aan verdere studie op hbo-niveau of direct de arbeidsmarkt wilt betreden. Daarnaast biedt HBO Academy Hilversum ook goede kansen voor bedrijven en instellingen op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen. Door te investeren in de ontwikkeling van medewerkers, zorgen bedrijven en instellingen ervoor dat hun medewerkers fit de eindstreep halen, dat ze de juiste kennis en skills hebben en snel kunnen inspelen op nieuw of veranderend werk. HBO Academy Hilversum biedt bedrijven en instellingen ook de mogelijkheid om hbo-certificaten te halen, waardoor mensen die al aan het werk zijn hun kennis up-to-date kunnen houden en zich blijven ontwikkelen.

Ander nieuws

Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Nieuws ‘Onze core business is onderwijs dus daar moet het gebeuren’ Het Transformatief Onderwijskundig Team van MBO College West zet zich in voor inclusiviteit binnen het onderwijs. Dit is een van de thema's uit... MBO College West
Bekijk al het nieuws