Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media
MBO College Hilversum gaat in nauwe samenwerking met de Hogeschool Windesheim, Alberdingk Thijm scholen, de Gooise Scholenfederatie en Trajectum College, aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. Dit wordt mogelijk gemaakt door de subsidieregeling Versterking aansluiting beroepsonderwijskolom.

Drempelloos doorstromen

Leerlingen kunnen hierdoor drempelloos doorstromen naar mbo-media of mbo en hbo ICT. Om dit mogelijk te maken wordt er op het voortgezet onderwijs al gewerkt aan de juiste kennis en het beroepsbeeld voor de doorstroom naar het mbo. De vervolgstap is diplomasucces op het mbo en een goede, en daarmee vaak ook versnelde, aansluiting op het hbo ICT op Windesheim.

Met deze samenwerking willen de partners een bijdrage leveren aan goed opgeleid personeel voor sectoren waar tekorten in bestaan. Concreet wordt binnen deze samenwerking gewerkt aan gezamenlijke leercontexten en leeromgevingen.
 

Hoe werkt het in de praktijk?

Op het voortgezet onderwijs krijgen de leerlingen lessen van zowel hun eigen leraar, als een mbo-docenten. Daarnaast volgen de leerlingen de keuzedelen en opleidingsmodules samen met mbo-studenten op het gebied van ICT en Media bij MBO College Hilversum. Bij de richting ICT is het zelfs mogelijk dat de studenten met hbo-studenten leskrijgen. De student die een mbo-niveau 4 ICT-opleiding doet, krijgt ook de hbo-opleidingsmodules leerstof aangeboden die daarop aansluiten. Hierdoor gaan de studenten drempelloos van het voorgezet onderwijs naar het mbo en daarna mogelijk ook nog naar het hbo.

Door deze werkwijze wordt de leerling geholpen bij het maken van een keuze voor een opleiding die echt bij hem of haar past.
 
 

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws ‘Onze core business is onderwijs dus daar moet het gebeuren’ Het Transformatief Onderwijskundig Team van MBO College West zet zich in voor inclusiviteit binnen het onderwijs. Dit is een van de thema's uit... MBO College West
Bekijk al het nieuws