Als machinist reis je door heel Nederland!๐Ÿš†

Abdu Stienen (19) volgt de opleiding Machinist Railvervoer bij MBO College Westpoort. Hij zit nu in zijn tweede studiejaar. 

Wat doe je bij de opleiding Machinist Railvervoer?  ๐Ÿš†

“We worden opgeleid om op het spoor te werken. We leren hoe je een trein bestuurt.”

Hoe leer je dat?  ๐Ÿ“š

“We leren de theorie en iedere maand hebben we een stageweek. Dan lopen we mee met een machinist bij de NS. De machinist is echt je mentor, hiervoor hebben de machinisten extra cursussen gedaan. Je gaat dus met je mentor op stap. En dat is het leukste! Zo kun je alvast snoepen van wat je later echt gaat doen.”

Wat vind je het leukste van je opleiding? ๐Ÿ™Œ

“Het contact met de NS! Iedereen is mega aardig en er is een heel fijne sfeer. Het is een leuke opleiding die je goed voorbereid op een heel leuk beroep.”

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen? ๐Ÿคฉ

“Dat is een leuk verhaal! Hiervoor deed ik gymnasium. Naar de universiteit gaan, was een logische keuze geweest. Al mijn klasgenoten gingen studeren, maar ik wist niet welke studie ik moest kiezen. Ik vind heel veel dingen leuk, dus een keuze maken vond ik moeilijk. Vroeger had ik al iets met treinen. Ik vond het interessant en zwaaide altijd naar treinen toen ik klein was. Mijn moeder kwam met het idee om naar een Open Dag te gaan en bij de opleiding Machinist Railvervoer te kijken. Ik was gelijk enthousiast! Als machinist is elke dag anders.”

Waardoor werd je enthousiast? ๐Ÿ™‹‍โ™‚๏ธ

“Ik kwam een machinist tegen die van alles vertelde over de opleiding. Hij had ook de opleiding Machinist Railvervoer gedaan bij het ROC van Amsterdam en werkt nu bij de NS. Hij vertelde hoe zijn werkdag eruitziet en dat elke dag anders is als machinist. Die afwisseling vind ik ongelofelijk leuk. En je komt overal in Nederland.”

Zou je de Open Dag aanraden?  ๐Ÿ‘

“Zeker! Ook als je nog niet weet wat je wilt studeren. Er zijn hartstikke veel mensen die je allemaal uitleg willen geven over de diverse opleidingen. Als je nog niet weet wat je wilt doen, vind je zeker iets wat je leuk vindt.”

Heb je een tip voor andere studiekiezers?  ๐Ÿ˜Ž

“Laat al je gedachtes los en doe wat goed voelt. Ga uit van je gevoel!”

Ga jij straks ook naar het mbo, maar weet je nog niet welke opleiding bij jou past? Bezoek net als Abdu ook een Open Dag!

» Check wanneer de eerstvolgende Open Dag is 

Meer lezen?

Bekijk alle blogs