Werken op de luchthaven leek mij heel interessant!✈️

Janella Tienstra (17) volgt de opleiding Facilitair Medewerker Luchthaven.

Wat vind je het leukste van je opleiding?

“Eigenlijk vind ik alle vakken leuk! We hebben algemene vakken zoals rekenen en Nederlands. Maar ook vakken waarin je leert over gastvrijheid en klantvriendelijkheid. We gaan ook soms naar evenementen, dan leren we echt in de praktijk het omgaan met mensen.”

Waarom heb je voor de opleiding Facilitair Medewerker Luchthaven gekozen? ✈️

“Ik ga hierna de opleiding Schoonheidsspecialist doen. De opleiding Facilitair Medewerker Luchthaven vond ik een goede basis, omdat ik nu veel leer over gastvrijheid en klantvriendelijkheid. Alles wat ik leer, kan ik straks heel goed gebruiken tijdens mijn opleiding tot Schoonheidsspecialist.”

Vond je het moeilijk om een opleiding te kiezen? 🤷‍♀️

“Ik vond het heel moeilijk om een opleiding te kiezen! Mijn ouders hebben goed geholpen en veel informatie gezocht voor mij. Ik wist toen nog niet goed wat ik wilde doen, omdat ik nog niet had ontdekt wat nou echt bij mij past. Daarom koos ik voor de opleiding Facilitair Medewerker Luchthaven.”

Hoe heb je je opleiding gekozen? Wat heb je allemaal gedaan? 🧐

“Samen met mijn ouders heb ik heel veel informatie verzameld. We hebben wel naar meer dan tien opleidingen gekeken, maar veel van die opleidingen waren niks voor mij. Mijn ouders hebben mij super goed geholpen. Gelukkig vond mijn moeder de opleiding Luchthaven Medewerker Facilitair, zelf had ik nog niet eerder van deze opleiding gehoord. Maar deze opleiding trok mij gelijk aan! Werken op de luchthaven leek mij heel interessant.

Later in het schooljaar hoorde ik ook van de opleiding Schoonheidsspecialist. Ik ben toen naar open dagen geweest en heb meegedaan met de meeloopdag. Dit schooljaar ben ik begonnen aan de opleiding Schoonheidsspecialist.”

Je hebt dus open dagen bezocht? 👍

“Ja, ik heb meerdere open dagen bezocht, maar niet voor de opleiding Luchthaven Medewerker Facilitair. Ik ben naar de open dagen geweest voor de opleiding Schoonheidsspecialist.”

Zou je de open dag aanraden? 👍👍

“Ja, ik vond de open dag leuk! Ik kreeg goede informatie. Als je informatie over een opleiding leest op de website, kun je vaak zelf wel bedenken hoe een opleiding ongeveer is. Maar je kunt beter naar een open dag gaan, zodat je echt kunt zien en vragen aan studenten hoe het eraan toe gaat. Dan weet je zeker of de opleiding bij je past.”

Heb je tips voor mensen die straks ook een studie moeten kiezen? 😎

“Denk eerst goed na over wat je precies wil doen en wil worden later. Luister niet naar anderen, want dit is voor je eigen toekomst! Kies niet voor een school of opleiding, omdat je vrienden het ook gaan doen. Doe wat je zelf leuk vindt!”

Ga jij straks ook naar het mbo, maar weet je nog niet welke opleiding bij jou past? Bezoek net als Janella ook een (Online) Open Dag!

» Check wanneer de eerstvolgende Open Dag is 

Meer lezen?

Bekijk alle blogs