Helpende Plus (Keuzedeel)

Voor Helpende in de intramurale en extramurale zorg.

Beschrijving keuzedeel

Met dit keuzedeel wordt de helpende geschoold in eenvoudige verzorgende vaardigheden die in het werkveld van zorg en welzijn veel gevraagd worden. Zij kan werken volgens protocollen die bijvoorbeeld een rol spelen bij het verzamelen van gegevens via meten van de pols en temperatuur, het toedienen van medicatie, het druppelen van ogen, oren of neus en het aantrekken van steunkousen. De helpende plus kan afwijkingen bij de cliënt signaleren en daar adequaat mee omgaan en handelen in acute situaties. Zij weet waartoe zij bevoegd is en wanneer ze de expertise van andere deskundigen moet inroepen.

Relevantie

De helpende plus is breder inzetbaar in de zorg. Hiermee worden kansen op werk vergroot en tekorten in de zorg opgelost. Het keuzedeel Helpende Plus bereidt voor op de doorstroom naar de opleiding Verzorgende IG, niveau 3.

Traject

Het traject wordt uitgevoerd in 10 dagdelen van 4 klokuur. Lessen om de week op locatie van MBO College West, Laan van Spartaan 2 te Amsterdam. Daarnaast werkt de helpende plus in een erkende instelling voor minimaal 20 uur per week.

Certificaat

Het traject wordt, bij voldoende aanwezigheid en resultaat, afgesloten met een erkend mbo-certificaat.

Kosten

Prijs per deelnemer: € 850
Groepsgrootte: 15 - 25 deelnemers

Startdatum 2021

  • 14 september

Toelating

Deelname is alleen mogelijk als de deelnemer werkzaam is bij een erkend leerbedrijf voor minimaal 20 uur per week.

» Ga naar het aanmeldformulier

Voor meer informatie:
Ingrid de Wit
E-mail: i.dewit@rocva.nl
Telefoon: 06 39 81 60 75