Onderwijs­assistent

Vind jij het leuk om met kinderen of jongeren te werken? En hou je van afwisseling? Kies dan voor de opleiding Onderwijsassistent.


Je zorgt als onderwijsassistent voor een goede sfeer in de klas, zodat kinderen goed kunnen leren. Onder de verantwoordelijkheid van een leraar voer je allerlei taken uit. Zo help je leerlingen met lezen, rekenen of andere activiteiten. Je schrikt niet van onverwachte situaties. Als er problemen zijn, probeer jij ze meteen op te lossen. Met je diploma kun je terecht in het basisonderwijs of het voortgezet onderwijs. De taken die je uitvoert zijn ongeveer hetzelfde. Kies je voor het basisonderwijs of het speciaal onderwijs? Dan kun je ook zorgtaken krijgen.

Doelgroep 

Herintreders, volwassenen die omgeschoold willen worden en volwassenen die zich willen doorontwikkelen. Deze opleiding is nadrukkelijk bedoeld voor werkenden en werkzoekenden in de onderwijsbranche die werken en leren willen combineren.   

Praktische informatie 

Om te starten met deze opleiding, heb je de opleiding Pedagogisch Medewerker (mbo-niveau 3) of een andere vergelijkbare opleiding op tenminste mbo-niveau 3 afgerond. Ervaring met werken met kinderen is een vereiste. Daarnaast werk je in een erkend leerbedrijf. Bij aanvang van de opleiding vindt een intake-gesprek plaats.  

Diploma 

De opleiding leidt op voor een diploma Onderwijsassistent (mbo-niveau 4).

Programma

Deze opleiding Onderwijsassistent is beschikbaar als opleiding in de derde leerweg. Dat betekent dat je 1 jaar lang les en praktijk krijgt op mbo-niveau 4. Bij deze opleiding combineer je werken met leren. Houd rekening met een studiebelasting van 15 tot 20 uur per week.

De modules zijn online en op eigen tempo te doorlopen. Maandelijks vindt er een scholingsdag plaats in Hilversum. Deze vindt doorgang bij minimaal 10 aanmeldingen. Wanneer dit aantal niet gehaald wordt, kan er gebruik gemaakt worden van online coaching in plaats van de scholingsdag. Ook is er de mogelijkheid om tegen meerkosten een persoonlijk begeleider in te schakelen, waarmee je (online) studievoortgang gesprekken voert.  

Wat leer je tijdens deze opleiding?

  • Werken met kinderen en jongeren
  • Samenwerken met een leraar
  • Helpen bij het lesgeven
  • Kennis over hoe kinderen leren
  • Bedenken en uitvoeren van creatieve activiteiten

Planning

Je krijgt 1 jaar lang les en praktijk op mbo-niveau 4. Bij deze opleiding combineer je werken met leren. Houd rekening met een studiebelasting van 15 tot 20 uur per week.

Deze opleiding start eind augustus.

Investering

De totaalprijs voor deze opleiding is € 5.190 inclusief btw.  

Leslocatie 

MBO College Hilversum
Arena 301
1213 NW Hilversum
Telefoon: 035 - 689 20 00
mbocollegehilversum@rocva.nl

Aanmelden 

Je kunt je hier aanmelden. Na ontvangst van de aanmelding nemen we contact met je op. 

Contact 

Wil je meer weten over deze opleiding of heb je andere vragen? Neem dan contact op met het informatiecentrum