Ontdek de liefde voor Airport Facility Services

Meld je aan voor de LOB Experience Airport Facility op 8 maart en 13 april.

Als deelnemende (vmbo-)school aan de LOB Airport Facility Experience bezoek je met de leerlingen niet alleen de locatie van de opleiding, maar ook een aantal facilitaire locaties en bedrijven op Schiphol. Zo krijgen de studenten een goed beeld van hoe belangrijk facility is voor de luchthaven.
Dankzij facility professionals blijft de luchthaven een plezierige, veilige en schone omgeving
Veel leerlingen hebben vaak weinig inzicht in wat er allemaal gebeurt in de wereld van een grote Internationale luchthaven als Schiphol. Dankzij goed facility management, blijft het vliegveld een aantrekkelijke bestemming voor reizigers. Airport facility services zorgt voor de veiligheid, het comfort en de klanttevredenheid van reizigers. Maar hoe gaat dat in zijn werk? 

Verschillende facilitaire bedrijven op Schiphol bieden gezamenlijk een groot aantal diensten aan. De facility professionals die zij in dienst hebben zijn zowel voor als achter de schermen werkzaam. Ze houden zich bezig met een breed takenpakket. Hierdoor is geen dag is hetzelfde! 

Denk aan:
  • Dienstverlening aan passagiers, zoals hulp bij vervoer en bagage en het geven van informatie
  • Cateringwerkzaamheden
  • Voorraadbeheer, bestellen, goederenontvangst
  • Technische dienstverlening, zoals IT en telecommunicatie 
  • Onderhoud en reparatie van gebouwen, infrastructuur, groenonderhoud
  • Beveiliging van gebouwen
  • Schoonmaak van gebouwen, kantoren en openbare ruimtes
  • Beheer van afval en milieuvoorzieningen
  • Beheer van vervoer en parkeergelegenheid
Zonder goed facility management loopt alles in de knoei. Dat is slecht voor de reputatie van een bedrijf. Het is dus echt belangrijk dat al deze taken goed worden uitgevoerd en gecontroleerd. Wij leiden studenten zo breed mogelijk op tot veelzijdige facility professionals en leidinggevenden, zodat zij na deze opleiding kunnen kiezen uit een ruim aantal facilitaire bedrijven. 

Wij zijn een luchthaven gerelateerde opleiding, maar ook buiten Schiphol liggen jongeren na deze opleiding goed in de markt. Facilitaire bedrijven vind je namelijk overal: van scholen tot ziekenhuizen en van hotels tot pretparken. Je kunt het zo gek niet bedenken. Is jouw nieuwsgierigheid al geprikkeld?
De LOB Airport Facility Experience
Als deelnemende (vmbo-)school aan de LOB Airport Facility Experience bezoek je met de leerlingen niet alleen de locatie van de opleiding, maar ook een aantal facilitaire locaties en bedrijven op Schiphol. Zo krijgen de studenten een goed beeld van hoe belangrijk facility is voor de luchthaven.

Een kleine greep uit de workshops (kan afhankelijk van de datum variëren)  
1.    Workshop BHV op Schiphol
2.    Swiss Port facility
3.    HMS Host
4.    Rondleiding MBO College Airport
Waarom naar een LOB experience?
Een LOB Experience voor vmbo-leerlingen kan hen helpen bij het maken van keuzes voor hun verdere loopbaan. De LOB Experience kan ook leerlingen helpen bij het identificeren van beroepen die zij interessant vinden. Door hen bewust te maken van de verschillende mogelijkheden die er zijn, kan het helpen bij het maken van weloverwogen keuzes en het verminderen van het risico dat ze straks niet tevreden zijn met hun vervolgstudiekeuze.

Deelname aan de LOB Experience bij MBO College Airport is gratis voor vmbo-scholen. 

Aanmelden

Bijvoorbeeld mentor, lob-coördinator, decaan of anders,
Kosten
De deelname is gratis.

Contact 
Wil je meer weten over dit evenement? Of heb je vragen over onze activiteiten? Neem dan contact met ons op via mbocollegeairport@rocva.nl. We beantwoorden graag jouw vraag.