We gaan weer op reis - voor ouders

Een carrière in de luchtvaart & toerisme? Zit daar nog een toekomst in? Ons antwoord op die veelgehoorde vraag is en blijft een volmondig ja.

Werk maken van duurzaamheid

De luchtvaart zal blijven, maar de coronacrisis heeft wel de noodzaak aangewakkerd om van duurzaamheid serieus werk te maken. Veel mensen zijn zich bewust geworden van hun reis- en vakantiepatronen en zijn bereid om hun gedrag daarop aan te passen. Duurzaamheidsmaatregelen, zoals de CO2-taks, zullen de prijzen opdrijven. Om te voorkomen dat vliegen weer een exclusief voorrecht wordt voor de happy few, zal de sector versneld moeten doorschakelen naar schonere technologieën. Deze energietransitie is een onstuitbare maatschappelijke ontwikkeling, die kansen biedt voor onze studenten. Op MBO College Airport willen we die duurzaamheidsbelofte zichtbaar waarmaken, bijvoorbeeld met projecten op het gebied van waterstof en elektrificatie en met kansrijke cross-overs naar de energiesector.

Verbreding van de logistiek

Om de carrièrekansen van onze studenten te vergroten, maken we ons sterk voor een geloofwaardige verbreding van onze opleidingen. De relatie met de luchtvaart blijft onze ruggengraat en vanuit die basis spelen we in op aanverwante actuele ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan de verbreding van de logistiek. Nu al zijn er interessante samenwerkingen tussen de luchtvaart en het treinverkeer, die het reisgedrag zullen veranderen. De citylogistiek is ook zo’n thema van deze tijd, waarbij initiatieven worden ontplooid voor logistieke hubs en een duurzaam transport binnen de steden. Dronetechnologie neemt een grote vlucht en ook de robotisering opent nieuwe perspectieven voor onze studenten.

Mbo’ers voegen waarde toe

Juist op dat snijvlak van logistiek en technologie voegen onze mbo’ers veel waarde toe. Als kenniswerkers zijn zij namelijk in staat om innovaties praktisch toe te passen en dat is in dit tijdvak van toenemende automatisering en robotisering een groot goed. Dat geldt trouwens ook voor onze studenten die zich meer bekwamen in hospitality. In de luchtvaart is de menselijke interactie de sleutel tot succes en dat zal in de toekomst net zo belangrijk zijn als vandaag.

Ons advies aan onze studenten is dan ook: houd vast aan je droom, maar wees wendbaar in de weg om daar te komen. Pak alle kansen die je ziet, blijf leren en zorg dat je klaar bent voor jouw toekomst!