We gaan weer op reis - voor studenten

Een carrière in de luchtvaart & toerisme? Zit daar nog een toekomst in? Ons antwoord op die veelgehoorde vraag is en blijft een volmondig ja.

5 redenen om juist nu te kiezen voor MBO College Airport

1- De luchtvaart trekt weer aan

De coronacrisis was heftig, maar tijdelijk. Gelukkig trekt het toerisme nu weer aan en de wereldwijde vaccinatiecampagne heeft bijgedragen aan dat herstel. Mensen gaan weer op reis en de luchtvaart komt weer op gang, dus zijn goede medewerkers hard nodig. Sta jij al in de startblokken?

2 - Duurzaamheid biedt kansen

De luchtvaart zal blijven, maar dit is wel het moment om van duurzaamheid serieus werk te maken. We moeten onze manier van reizen zó aanpassen dat we geen vervuilende brandstoffen meer gebruiken. En ook geen korte afstanden vliegen, maar dan bijvoorbeeld de trein nemen. Deze zogenaamde ‘energietransitie’ biedt volop kansen en daar kun jij gebruik van maken. Wil jij je verdiepen in innovatieve technologieën en in een duurzame toekomst voor de sector? Daarvoor krijg je ruim baan!  

3 - Een brede kijk op logistiek

Vanuit onze basis in de luchtvaart, leiden we je ook breder op in de logistiek. Denk bijvoorbeeld aan dronetechnologie, robotisering, samenwerkingen met het treinverkeer of aan de focus op duurzame citylogistiek. Zulke ontwikkelingen bieden nieuwe carrièreperspectieven.

4 -Mbo’ers hebben de toekomst

Innovatie en technologie zijn  belangrijk, maar dan heb je wel medewerkers nodig die dat kunnen toepassen. Mbo’ers kunnen dat. Je wordt opgeleid voor de praktijk, met kennis van zaken en met een kritische kijk op wat écht waarde toevoegt.

5 - Het is en blijft een mooi beroep

De luchtvaart is en blijft een wereld apart. Schiphol als een grote, levendige stad. De vrijheid om nieuwe culturen en mensen te leren kennen. Die internationale dynamiek is voor veel studenten een ideaal, maar dan wel een waar je hard voor moet werken.
 
Ons advies
Houd vast aan die droom, maar wees wendbaar in de weg om daar te komen. Pak alle kansen die je ziet, blijf leren en zorg dat je klaar bent voor jouw toekomst!