Steward / Stewardess - TUI

Luchtvaartdienstverlener - 25636

Sector:
Luchthaven
MBO College Airport
Opaallaan 25, Hoofddorp
4
1,5 jr.
aug 2024
BOL 25636
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Is het jouw droom om steward of stewardess te worden? Ben je avontuurlijk en reislustig aangelegd? En wil je snel aan de slag in het werkveld? Dan kies je voor de versnelde opleiding Steward / Stewardess TUI op MBO College Airport in Hoofddorp. Je volgt lessen op school en je loopt stage aan boord bij TUI. Binnen dit speciale programma is ruimte voor een beperkt aantal studenten. Na de opleiding kom je terecht in een internationale dynamische sector waar het werk altijd doorgaat en geen dag hetzelfde is. Als toekomstige steward of stewardess heb je een servicegerichte instelling, ben je flexibel en sta je stevig in je schoenen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Steward / Stewardess TUI is fulltime en duurt 1,5 jaar. Naast de theorielessen krijg je les in bijzondere praktijklokalen die de luchthaven en het vliegtuig nabootsen, zoals de mock-up (vliegtuigcabine), het inchecklokaal en onze hangar. Tijdens de opleiding werk je aan thema’s, alleen of in groepjes. De vaardigheden die je ontwikkelt, kun je snel in praktijk brengen. Denk bijvoorbeeld aan samenwerken, plannen en presenteren. Het is ook belangrijk dat je goed Nederlands en Engels spreekt. Daarnaast krijgt je een extra moderne vreemde taal in je opleiding en algemene vakken zoals rekenen. Een vast onderdeel van de opleiding is een stageperiode van 6 maanden bij TUI. Door ons eigen kantoor en onze balie op Schiphol in Vertrekhal 3, begeleiden we je terwijl je middenin het werkveld bezig bent.

Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Wij leren je kritisch naar jezelf te kijken en flexibel te zijn in verschillende situaties. Er worden voortdurend wisselende vaardigheden van je verwacht tijdens het uitvoeren van het beroep. Daar passen wij ons onderwijs op aan. Wij kijken goed naar jou als student. Wat wil en kun jij? Wij ondersteunen jouw leerontwikkeling zo zorgvuldig mogelijk. Daar heeft jouw studieloopbaanbegeleider de hoofdrol in.

We werken met de volgende thema’s: introductie, commerciële vaardigheden, omgangskunde, flight safety, crew health precautions, culturen en gastvrijheidskunde.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Heb je de opleiding Steward / Stewardess TUI afgerond, dan kun je bij een luchtvaartmaatschappij of grondafhandelaar aan de slag in binnen- en buitenland. Natuurlijk kun je ook doorstuderen op een hbo.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder

Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor de niveau 4 opleiding Steward / Stewardess TUI ben je toelaatbaar met een mbo 3/4 of havo-diploma. Met een overgangsbewijs van havo 4 naar havo 5 kan je je ook aanmelden.


Aanvullende eisen en tips voor deze opleiding
Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen die voortvloeien uit de eisen van de luchtvaartbranche. Deze eisen hebben betrekking op je fysieke geschiktheid en zijn als volgt: lengte dames en heren: minimaal 1.60 m – maximaal 1.90 m, goede lichamelijke conditie, gezichtsvermogen max. +5/-5, zwemdiploma A.


Overige aanbevelingen
Aanbevolen wordt dat je naast Nederlands en Engels ook een extra vreemde taal (Duits of Frans) hebt gevolgd.

Voor deze opleiding moet je stage lopen op Schiphol. Je hebt hiervoor een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) nodig, die via de school wordt aangevraagd. Voorwaarden om een VGB te krijgen zijn: onbesproken gedrag, niet in aanraking geweest met justitie, 10 jaar aaneengesloten verblijf in Nederland, Nederlands paspoort of verblijfsvergunning in combinatie met buitenlands paspoort.

Luchtvaartmaatschappijen hanteren meestal de volgende uniformvoorschriften: geen zichtbare tatoeages of piercings, geen tandversiering en geen hoofdbedekking.


Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
  • Check of je in aanmerking komt voor een Schipholpas
  • Invullen kennismakingsboekje (hierin kun je eventuele begeleidingsbehoeftes of leerhandicaps aangeven)
  • Kennismakingsbijeenkomst: controle bovenstaande eisen, groepsopdracht, opdracht met luchtvaartcodes en kennismakingsgesprek

Ben je geïnteresseerd in deze opleiding en heb je vragen? Mail dan naar tuicabincrewacademy@rocva.nl. Bij de kennismaking en intakeprocedure hoort ook een selectiegesprek met TUI.
 
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Met de afgeronde opleiding op niveau 4 kun je doorstuderen aan het hbo. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk instromen bij de volgende opleidingen:
Hbo - Communicatie, hbo - Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs (HTRO) of hbo - Hotelschool.
Lees verder
  • Hbo - Communicatie
  • Hbo - Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs (HTRO)
  • Hbo - Hotelschool
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.
 
MBO College Airport - indicatie kosten BOL: € 600,-, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld

Hou jij van reizen?

Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Veiligheid & Vakmanschap 4 Avionica
Veiligheid & Vakmanschap 4 Avionica
Leerweg BOL
Niveau 4
International Steward / Stewardess
International Steward / Stewardess
Leerweg BOL
Niveau 4
Composite Repair Technicus
Composite Repair Technicus
Leerweg BOL
Niveau 4
Steward / Stewardess
Steward / Stewardess
Leerweg BOL
Niveau 4
Aviation Operations
Aviation Operations
Leerweg BOL
Niveau 4
Steward / Stewardess (Flex-opleiding)
Steward / Stewardess (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Steward / Stewardess - TUI Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan