Technicus Engineering Werktuigbouwkunde

Technicus engineering - 25297
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
4
4jr.
aug
BOL 25297
MBO College Westpoort
Tempelhofstraat 80, Amsterdam
4
4jr.
Meerdere startdata
nov
dec
jan
jan
mrt
apr
mei
jun
BBL 25297
MBO College Westpoort
Tempelhofstraat 80, Amsterdam
4
4jr.
aug
jan
BOL 25297
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Tijdens de opleiding Technicus Engineering Werktuigbouwkunde leer je hoe je werktuigen, machines, installaties, apparaten moet ontwerpen. Maar je bereidt ook de productie voor en begeleidt het productiewerk. Omdat elk apparaat, machine etc. ook onderhoud nodig heeft, zorg je ook voor de documentatie zodat dit onderhoud uitgevoerd kan worden. Kijk ook eens op werktuigbouwkunde.rocvapodiumvoortalent.nl

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Technicus Engineering Werktuigbouwkunde is beschikbaar als BOL- en BBL-opleiding.

Je krijgt 4 jaar lang les, theorie en praktijk op niveau 4. In deze periode werk je veel aan projecten. Meestal werk je alleen, maar soms ook in een team. We laten je in deze projecten kennismaken met de nieuwste technieken. Ook is er ruimte om je eigen interesses verder te ontwikkelen. Je voert jouw ontwerpen uit met moderne technieken. Zo bouwen we al jaren een boot die vaart op zonne-energie, waarin we nieuwe technieken toepassen om de boot sneller te laten varen dan onze concurrenten.

BOL en BBL: Je werkt aan ‘prestaties’, zowel op school als in het bedrijf (stage). Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo'n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren moet je ook de theorie kennen. Je krijgt dus les in vakken zoals: montage, onderhoud, hydrauliek, pneumatiek, elektrotechniek, constructieleer, materialenleer, bedrijfskunde, Nederlands, Engels, etc. Je leert in je eigen tempo. Ook krijg je begeleiding van een loopbaanbegeleider.

BOL: Het is mogelijk om de opleiding te versnellen, dit is afhankelijk van je vooropleiding. Omdat deze opleiding erg breed is, je krijgt van alles wat, sluit de middenkader engineering werktuigbouw zeer goed aan op een hbo-opleiding werktuigbouw of Engineering, Design and Innovation. De opdrachten worden aangeboden in een hybride lesomgeving. In zo'n lesomgeving staat de praktijk centraal. Bij het uitvoeren van een opdracht wordt alleen die theorie geleerd, die je nodig hebt om de opdracht goed uit te kunnen voeren. Zo ontstaat er een goede afstemming tussen de praktijk en theorie, leer je zelfstandig en in je eigen tempo. De theorie die geen relatie met de opdracht heeft, wordt klassikaal aangeboden.

BBL: Het is mogelijk, afhankelijk van je werkzaamheden, om de opleiding te versnellen.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Ontwerpen van werktuigbouwkundige producten, maken van een kostenberekening, maken van sterkte berekeningen, tekeningen maken en lezen, begeleiden van collega’s in de productie, uitvoeren van kwaliteitscontroles, begeleiden van testwerkzaamheden, begeleiden van onderhoudswerkzaamheden.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Bedrijven in de machine- en apparatenbouw en in de transport-, metaal- of voedingsmiddelenindustrie. Binnen deze bedrijven kun je werkzaam zijn op de tekenkamer, of de werkvoorbereiding. De grootte van de bedrijven waar je werkt varieert van het klein-, midden- tot het grootbedrijf.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Welke vakken heb je nodig in je vooropleiding?
  • wiskunde of nask1

 

Wil je de BBL-opleiding volgen? Dan moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Is het leerbedrijf nog niet erkend, vraag dan een erkenning aan op s-bb
 
Kennismaking
Deze opleiding heeft op sommige mbo-colleges verplichte kennismakingsactiviteiten.
  • Kennismakingsgesprek en/of bijeenkomst bij MBO College Westpoort. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
  • Hbo - 2-jarige opleiding de Associate degree (Ad).
  • Hbo - Werktuigbouw of Engineering, Design and Innovation.
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Je hebt boeken, readers en andere leermiddelen nodig, je betaalt soms een extra bijdrage, bijvoorbeeld voor een excursie
  • Je hebt werkkleding nodig, zoals een overall en veiligheidsschoenen
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou

Misschien is dit ook iets voor jou!

Beroepshavo

Beroepshavo

Leerweg BOL
Niveau 4
Technicus Engineering Mechatronica

Technicus Engineering Mechatronica

Leerweg BOL
Niveau 4
Technicus Engineering Elektrotechniek

Technicus Engineering Elektrotechniek

Leerweg BOL
Niveau 4
Technicus Engineering Installatietechniek

Technicus Engineering Installatietechniek

Leerweg BOL
Niveau 4

Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.

Er is een profiel voor je aangemaakt

In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.

Brochure

Technicus Engineering Werktuigbouwkunde Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan