Sportacademie Sporthallen Zuid

Sport en Bewegen - 23366

Let op: vanaf nu kun je je voor deze opleiding ook aanmelden voor de ROC TOP-locatie Sporthallen Zuid op het Burgerweeshuispad 54 in Amsterdam.
MBO College Zuid
Burgerweeshuispad 54, Amsterdam
3|4
3 jr.
aug 2024
BOL 23366
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Wil jij van sport en bewegen je beroep maken? Vind je het leuk om met mensen te werken en hen te helpen met het beste uit zichzelf te halen? Ben jij gastvrij, flexibel en heb je het in je om leidinggevende taken uit te voeren? Wil je les op een kleinschalige opleiding in een (top)sporthal? Dan is de opleiding Sport & Bewegingscoördinator bij Sporthallen Zuid wellicht iets voor jou!

Als sport & bewegingscoördinator werk je, samen met anderen, aan het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van lessen, trainingen, toernooien of evenementen. Je ziet het als een uitdaging om  het beste uit jezelf te halen en anderen te helpen hetzelfde te doen. Je werkt met verschillende doelgroepen en bent in staat om je instructies en begeleiding aan de doelgroep aan te passen. Met het diploma Sport & Bewegen kun je verschillende kanten op. Je werk is vaak heel afwisselend.  Je kunt bijvoorbeeld werken bij een buitensportorganisatie, in een zwembad, in de gehandicaptenzorg, op een bungalowpark of bij een sportvereniging.

Kortom, een uitdagende en afwisselende baan waarin je bijdraagt aan de ontwikkeling van anderen en een veilige sportomgeving creëert. 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Sport & Bewegingscoördinator is een BOL-opleiding. Je krijgt 3 tot 4 jaar theorie- en praktijkles op niveau 4. De opleiding start met twee gezamenlijk basisjaren, samen met de andere opleidingen binnen Sport & Bewegen. Hierin maak je kennis met alle verschillende kwalificaties. Pas aan het einde van het tweede jaar kies je definitief je afstudeerrichting. Afhankelijk van de afstudeerrichting die je kiest volg je de opleiding volledig of gedeeltelijk op de locatie Sporthallen Zuid. Je hebt keuze uit vier verschillende afstudeerrichtingen. 

Bewegingsagoog: door middel van sport & bewegingsactiviteiten help je mensen met een beperking op lichamelijk, sociaal, emotioneel of cognitief gebied.  Met jouw werkzaamheden ondersteun je cliënten bij het herstellen, bevorderen of leren omgaan met (blijvend) fysieke of gedragsmatige uitdagingen.  

Buurtsportcoach: Door middel van sport- en beweegprogramma’s help je om maatschappelijke doelen te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan het stimuleren van kinderen om meer te bewegen.
 Of door middel van sport de sfeer in een buurt te verbeteren. Je werkt vanuit een organisatie in het brede werkveld sport, welzijn, kinderopvang en onderwijs, bijvoorbeeld een welzijnscentrum, kinderopvangorganisatie, sportvereniging, een onderwijsinstelling of een gemeentelijke instelling.
 
Leefstijlcoach: je begeleidt, ondersteunt en motiveert mensen bij het realiseren van een gezondere leefstijl. Dit doe je onder andere door beweegactiviteiten te combineren met activiteiten gericht op de leefstijlfactoren voeding en/of ontspanning
 
Trainer-coach/Instructeur: Je geeft trainingen en/of begeleidt individuele sporters of sporters in teamverband. Je werkt vooral in organisaties die primair gericht zijn op sport en bewegen zoals sportverenigingen, fitnesscentra, sport- en bewegingscentra, buitensportondernemingen, zwembaden of commerciële sportaanbieders
 
Daarnaast krijg je tijdens de opleiding veel mogelijkheden om je te specialiseren. Zo kun je verschillende keuzedelen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan fitness, vechtsport, buitensport, voetbal, skiën, snowboarden of sportmassage. Maar je kunt ook kiezen voor een bepaalde doelgroep, zoals gehandicapten. 

Je doet werkervaring op door stage te lopen. In dit beroep werk je vaak als andere mensen vrij zijn. Soms loop je overdag stage, soms 's avonds en soms in het weekend of tijdens de vakantie. Tijdens de opleiding heb je een loopbaanbegeleider. Die bekijkt samen met jou hoe het gaat en helpt bij het maken van keuzes.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Het aanbieden van sport- en bewegingsactiviteiten, beheren en onderhouden van een plek waar sport en bewegingsactiviteiten plaatsvinden, organiseren van wedstrijden, toernooien en evenementen. Trainingen en lessen geven op het gebied van sport en beweging, uitvoeren van bijkomende taken binnen een sportorganisatie, activiteiten die te maken hebben met het gekozen profiel.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Bij sportverenigingen, (buiten)sportbedrijven, kinderopvang, ouderenzorg, zwembaden, sporthallen/fitnesscentra, gehandicaptenzorg en campings.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding. 
 

Kennismaking
Deze opleiding heeft op sommige mbo-colleges verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

De kosten per mbo-college kunnen verschillen, vanwege een andere invulling van het lesprogramma. 

» meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding exclusief les- of cursusgeld. De kosten per mbo-college kunnen verschillen, vanwege een andere invulling van het lesprogramma. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 

MBO College Zuid: Sporthallen Zuid - indicatie kosten BOL: volgt later.
 
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Sport & Bewegingscoördinator
Sport & Bewegingscoördinator
Leerweg BOL
Niveau 4
Urban Sport Trainer
Urban Sport Trainer
Leerweg BOL
Niveau 4
Esports, Game & Event Manager
Esports, Game & Event Manager
Leerweg BOL
Niveau 4
Trainer-Coördinator Jeugdvoetbal
Trainer-Coördinator Jeugdvoetbal
Leerweg BOL
Niveau 4
Sport & Bewegingscoördinator (Flex-opleiding)
Sport & Bewegingscoördinator (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
Sport & Gezondheid
Sport & Gezondheid
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Sportacademie Sporthallen Zuid Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan