Babet vertelt

Babet vertelt over hoe zij de doorstroom van havo naar een mbo-opleiding heeft ervaren.

Welke opleiding volg je?

"Ik volg de niveau 4-opleiding Management Assistent (Flex-opleiding) op het MBO College Amstelland."
 

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

"Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik goed kan organiseren en plannen. Ook vind ik het leuk om met mensen te werken."
 

Hoe bevalt jou deze opleiding?

"Heel erg goed. Ik volg dus een flex-opleiding. Omdat ik mijn havo-diploma al heb behaald, kan ik deze studie in twee jaar afronden in plaats van drie jaar. Hierdoor ben ik wel extra gemotiveerd om goede cijfers te halen."
 

Waarom heb je voor een mbo-studie gekozen en niet vanaf de havo door te stromen naar het hbo?

"Ik vond de overgang van havo naar hbo best wel spannend. Ik zag het niet zitten om meteen te beginnen aan een hbo-opleiding van vier jaar. Als het niets zou zijn, dan zit je gelijk met een studieschuld. Dat wilde ik niet. Daarnaast vind ik het veel leuker om dingen te leren in de praktijk. Daarom heb ik ervoor gekozen om na mijn havo-diploma een mbo-opleiding te volgen."  
 

Hoe heb je de keuze voor een mbo-opleiding ervaren?

"Ik heb er geen moment spijt van gehad. Mijn omgeving keek in het begin wel op van mijn beslissing. Ik heb namelijk mijn havo-diploma behaald met hoge cijfers. Gelukkig zien de mensen om mij heen nu wel de voordelen van mijn huidige studie in. Ik kan immers de studie in twee jaar afronden, doe veel leuke dingen naast mijn opleiding en bovendien kan ik na het behalen van mijn mbo-diploma altijd nog doorstromen naar het hbo."
 

Wat zijn je toekomstplannen?

"Ik wil na deze opleiding graag een Associate Degree Office Management behalen. Dit is een tweejarig studie op hbo-niveau. Als het studeren goed bevalt wil ik daarna misschien nog verder studeren. Ik zit te denken aan Human Research Management of Bedrijfskunde, maar dat zien we dan wel."
 

Heb je tips voor studenten die twijfelen wat zij na de havo kunnen doen?

"Laat je vooral niet ontmoedigen door mensen die zeggen dat een mbo-opleiding een stapje terug is en het niveau te laag voor je is. Mbo-opleidingen zijn juist hartstikke goed, vooral als een praktijkgerichte studie bij je past. Volg in de studiekeuze je hart!"