Brian vertelt

Brian vertelt over zijn opleiding Software Developer niveau 4 aan het MBO College Amstelland.

Welke opleiding volg je? 

Ik doe de opleiding Software Developer niveau 4 aan het MBO College Amstelland. Zelf zit ik in een excellentie-traject waarbij extra's komen kijken zoals een superstage bij een van de grootste bedrijven ter wereld en aangepaste roosters. Met extra begeleiding natuurlijk! 

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen? 

Ik wist zelf vrijwel niks over programmeren toen ik van het VMBO afkwam. Ik wist dat ik ICT wel interessant vond, maar niet waar ik terecht zou willen in de ICT. Dus wat ik deed is: Ik deed de versnelde vorm van Medewerker Beheer ICT - ook aan het MBO College Amstelland, die nu helaas is geschrapt. Netwerk, programmeren en beheer kwamen er allemaal in voor, dus kreeg ik een beter begrip van ICT. Na de opleiding succesvol afgerond te hebben, heb ik besloten om toch bij het programmeren te blijven. Vind ik het prettigst! 


Brian

Wat maakt je blij? 

Om de vooruitgang te zien in het bouwen van mijn eigen karakter en het effect dat dat heeft op de mensen om mij heen. Voordat je het weet ben je omringd met mensen die je niet in de weg staan, maar die je willen helpen. Zowel studenten als docenten. Wanneer je jezelf serieuzer neemt, nemen anderen jou ook serieuzer en dat is heel fijn om mee te nemen in m’n schoolcarrière, wetende dat mijn energie heel veel kan bepalen. 

Wat vind je het leukst om te doen op je opleiding? 

Eerlijk gezegd vind ik de extra activiteiten naast mijn opleiding het leukst. De opleiding organiseert altijd wel iets voor de studenten om aan te participeren. Superleuk om naar een andere stad gaan om te debatteren namens de school en een trofee binnen te halen bijvoorbeeld. Meedoen met ambassadeursprojecten en voorlichtingen geven. Heel leuk om bij te wonen! 

Waar heb je het meeste van geleerd tijdens je studie? 

Thuis! Ja, de theorie is belangrijk en soms wil je het uitgelegd krijgen maar met programmeren is het echt zo dat je het meeste leert wanneer je er zelf mee aan de slag gaat. Heel veel "vallen en opstaan". En als de frustraties teveel worden dan kan ik altijd een docent bereiken die me verder helpt. 

Wat is jouw toekomstdroom? 

Om het HBO af te ronden en wellicht met mijn kennis van het vak iets positiefs te betekenen voor het land van m'n afkomst: Ghana. Zodoende hoop ik anderen te inspireren om de wereld te verbeteren waar zij vinden dat dat nodig is.