Calvin in the Picture

Calvin vertelt over zijn opleiding binnen de sector Handel & Ondernemen.

Waarom heb je voor deze sector gekozen?
Op het moment werk ik, naast mijn opleiding en mijn stage, bij het eigen bouwbedrijf van mijn vader. Het is de bedoeling dat ik binnen het bedrijf door ga groeien en het later misschien overneem. Vandaar dat het mij een verstandige keuze leek om meer te leren op het gebied van handel en ondernemen.
 

Ben je blij met je keuze?
Ja, het is geen slechte keuze geweest. Ik leer erg veel wat ik later kan gebruiken. Wel vind ik dat de opleiding erg gefocust is op de verkoop en had ik graag wat meer van de ondernemingskant willen leren.

Welke taken heb je op je huidige stageplek?
Op mijn stage verkoop en verhuur ik machines, deze lever ik vervolgens ook af. De machines hebben ook onderhoud nodig. Ik maak ze schoon en kijk of alles nog werkt. Het fijne aan deze stage is dat het een stukje verkoop is maar wel binnen de techniek. Op deze manier leer ik het juiste voor mijn opleiding en ook nog binnen de sector van het bedrijf van mijn vader.

Hoe bevalt het?
Ja ik vind het erg leuk en leerzaam. Het valt binnen de bouwsector, waar mijn interesse ligt. Ik spreek er veel mensen van mijn leeftijd die voor zichzelf zijn begonnen. Wanneer ik vragen heb kan ik die altijd aan hun stellen.

Wat hoop je te leren tijdens deze stage?
Het omgaan met verschillende soorten mensen. Wat is de beste manier om op iemand te reageren? Wat doe je als je met een vervelend iemand te maken hebt?

Wat is jouw droomscenario op werkgebied?
Ik wil eerst na mijn opleiding voor een tijd bij de mariniers, dit is iets dat ik vanaf kleins af aan al wilde. Na de mariniers ga ik het werken in de bouw doorzetten. Ik ben 24 en alles wat ik heb geleerd in de bouw raak ik niet zomaar kwijt. Daar zie ik mijn toekomst.