Demi in the picture

Demi vertelt over haar opleiding in de sector Uiterlijke Verzorging. 
Welke opleiding volg je? 
"Ik volg de opleiding Allround Schoonheidsspecialist op niveau 4. Ik studeer aan het MBO College Zuid.” 
 
Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
“Het is niet zo dat ik van jongs af aan al wist dat ik schoonheidsspecialiste wilde worden. Ik wist het eigenlijk niet zo goed. Daarom heb ik een open dag bezocht. Daar heb ik informatie over verschillende opleidingen opgevraagd en vragen aan docenten gesteld. Na de open dag wist ik dat ik de opleiding tot schoonheidsspecialiste wilde gaan doen en heb mij meteen ingeschreven.”  
 
Wat vind je het leukste op school?
"Ik zit in een heel gezellige klas. De docenten vind ik ook aardig. Het leukste vak vind ik 'praktijk gezichtsverzorging'. Dat vak wordt gegeven door een leuke docent en je leert hier veel.” 
 
Wat wil je later worden?  
"Dat weet ik nog niet. Ik ben nu net 17 en 18 jaar als ik klaar ben met deze opleiding. Waarschijnlijk wil ik wel verder studeren. Ik zit te denken aan fysiotherapie of misschien de lerarenopleiding.”    

Waar heb je het meest van geleerd?
“Ik ben tijdens de opleiding veel volwassener geworden. Ik volg de opleiding Allround Schoonheidsspecialist als flex-variant. Bij een flex-opleiding ligt het tempo van de studie hoger dan bij de reguliere variant. Hierdoor kun je sneller je mbo-diploma behalen, maar er wordt dus wel meer van je verwacht.”
 
Tips voor studenten die nog niet weten wat ze willen?
“Bezoek een open dag! Dan kan je goed rondkijken en studenten vragen stellen. Het kan ook helpen om mensen die in die richting werken naar hun ervaringen vragen.” 

Wil jij een open dag bezoeken? Op dinsdag 20 maart is de laatste open dag van dit schooljaar. Aanmelden kan hier.