Dina in the picture

Dina vertelt over haar opleiding binnen de sector Luchthaven.
Welke opleiding volg je?  

"Ik volg de opleiding Steward / Stewardess. Ik studeer aan MBO College Airport." 
 

Waarom heb je voor de sector luchthaven gekozen? 

"Stewardess worden was altijd al mijn droom. Ik word super enthousiast van het werken met verschillende soorten mensen en culturen waarbij het geven van een goede service centraal staat. Dit sluit aan bij wat ik belangrijk vind en waar ik blij van word." 


Mooie herinneringen tijdens je opleiding?

"Als ik terugdenk aan mijn opleiding, denk ik aan een hele leuke tijd met mijn klasgenoten. Ik denk ook aan een hele pittige tijd waarin ik heel veel heb geleerd. Vooral tijdens de stages, maar ook tijdens de lessen op school. In een versneld traject moet je toch wel alles op alles zetten om je diploma te kunnen behalen. De 'out of house experiences' met de klas zijn ook erg leuk. Je ziet en leert meer over de praktijk van de bijbehorende thema’s en dat is erg leerzaam."


Wat vind je het leukst om te doen op je opleiding? 

"Het leukste zijn toch wel de cabinelessen. In deze lessen leer je echt voor hetgeen waar je voor studeert en dat is natuurlijk het allerleukst. Er wordt veel geoefend tijdens de les en je leert alles op het gebied van de werkzaamheden van een steward(ess)."
 

Waar heb je tot nu toe het meeste van geleerd tijdens je studie? 

"Tijdens je opleiding leer je met drukte, stress en tegenslagen om te gaan. Binnen een korte tijd wordt er toch wel veel van je verwacht. Soms krijg je dingen over je heen die niet altijd even leuk zijn, maar dit helpt je wel om steviger in je schoenen te staan. Je moet verantwoordelijkheid nemen en leert daardoor het beroep in de toekomst goed uit te oefenen. Mensen onderschatten soms het beroep als steward(ess), maar het is echt niet even makkelijk als het lijkt."
 

Wat is je droom voor de toekomst en waarom?

"Mijn droom voor de toekomst is om een beroep uit te oefenen waar ik plezier in heb en wat me gelukkig maakt. Voor nu is het mijn doel om stewardess te zijn en daar 100% van te genieten."

Benieuwd welke opleidingen nog meer binnen de sector Luchthaven vallen? Vraag dan gratis de flyer aan waar Dina op de cover staat! Flyer aanvragen