Felicia vertelt

Felicia vertelt over haar opleiding Theater en hoe zij tot de keuze voor deze opleiding is gekomen. 

Welke opleiding volg je?

"Ik volg de opleiding Theater PACT+ op MBO College Zuid. Ik zit in het eerste jaar en de opleiding duurt in totaal drie jaar." 

Wat vind je het leukste aan je studie?

"Het is een hele leuke opleiding, je leert echt van alles. Naast het echt leren toneelspelen, krijg je ook vakken als ondernemerschap. Het allerleukste vind ik de weken waarin we voorstellingen maken en workshops volgen. Je krijgt dan op een andere manier les, dat vind ik dat heel inspirerend." 

Hoe ben je tot je studiekeuze gekomen?

“Tijdens de middelbare school heb ik samen met mijn klas een test gemaakt. Daaruit kwam voor mij een opleiding in de creatieve culturele hoek. Vanuit daar ben ik naar open dagen gaan zoeken. Ik heb zelfs twee keer de open dag bij het ROC van Amsterdam bezocht. Ik wilde er zeker van zijn dat de school écht bij mij zou passen. Tijdens een open dag krijg je daar een goed beeld van. Je kan vragen aan studenten stellen en zij kunnen je van alles vertellen.”

Vond je het moeilijk om een studiekeuze te maken?

“Nee, absoluut niet. Ik doe al heel lang aan theater en musical. Ik wist eigenlijk van jongs af aan dat ik een theateropleiding wilde gaan doen. Na deze opleiding wil ik verder studeren en doorgaan met theater en musical.”

Heb je tips voor studiekiezers?

“Volg je hart en zoek iets wat je leuk vind. En als je er niet uitkomt, vraag om hulp in je omgeving. Er zijn altijd wel mensen die willen helpen.“