Floris vertelt

Floris volgt de opleiding Medewerker Marketing & Communicatie op niveau 4.
 

Je volgt momenteel de opleiding Marketing & Communicatie niveau 4. Wat heb je hiervoor gedaan?

Voor de opleiding Medewerker Marketing & Communicatie heb ik het sprinttraject van de opleiding Management, Economie & Rechten gevolgd. Tijdens deze vorige opleiding ben ik erachter gekomen dat mijn interesses toch ergens anders lagen en besloot ik van opleiding te wisselen.

Wat spreekt je aan in je huidige opleiding?  

Wat mij het meest aanspreekt aan mijn huidige opleiding zijn de vakken Communicatie en Online Marketing. Communicatie omdat ik mijn creativiteit erin kwijt kan en Online Marketing omdat je gaandeweg leert hoe social media en Google écht in elkaar steken.

Het leuke is dat je nu stageloopt op je eigen school. Hoe kwam je op dit idee?  

Het idee kwam van mijn mentor die aan had gegeven dat bij het Marketing & Communicatieteam van MBO College Hilversum nog een stageplaats vrij was. Als eerst was ik er een beetje sceptisch over, zelf was ik nooit op het idee gekomen om bij een onderwijsinstelling stage te gaan lopen, maar zag het wel als een kans en uitdaging.

Bevalt het?  

Ja! MBO College Hilversum is een groot college en daarom is geen enkele dag hetzelfde. Ook heerst er een gezellige informele sfeer op het kantoor. Wel ben ik de enige jongen op het kantoor, maar daar kan ik mij wel overheen zetten. 😉

Welke taken heb je op je stage?  

Ik ben het meeste bezig met social media en het maken van een contentplan hiervoor. Daarnaast krijg ik veel opdrachten tussendoor waar ik aan werk. Zo heb ik o.a. nieuwe visitekaartjes voor het leerrestaurant Du Roc ontworpen en heb ik een informatieve website gemaakt voor de verschillende keuzedelen waar studenten uit kunnen kiezen.

En wat hoop je nog te leren?  

Aan het begin van de stageperiode wilde ik vooral leren hoe om te gaan met Adobe programma’s zoals Photoshop en Illustrator. Hier heb ik de afgelopen tijd veel mee gewerkt en heb ik inmiddels ook ruim de basis van onder de knie. In de laatste periode hoop ik nog te leren hoe om te gaan met Adobe Première Pro. De kennis van deze programma’s werden veel als een pré gevraagd tijdens het zoeken van een stageplaats, maar leerde ik niet tijdens mijn opleiding.

Tot slot: waar zie jij jezelf later graag werken?

 
Ik ben altijd al veel bezig geweest met muziek. Daarom lijkt het mij superleuk om later te werken als Marketing & Communicatiemedewerker binnen een platenmaatschappij of op een andere manier binnen de muziekwereld.