Jaap in the picture

In deze ‘in the picture’ is student Jaap (21) aan het woord. Zijn talent: Logistieke Dienstverlening.
Welke opleiding volg je?

“Ik volg de mbo 4-opleiding Luchtvrachtspecialist op MBO College Airport in Hoofddorp.”


Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

“Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik al jarenlang interesse heb in de luchtvaart. Na het succesvol afronden van mijn mbo 3-opleiding, Eerste Monteur Vliegtuigonderhoud, ben ik erachter gekomen dat sleutelen toch niet mijn ding is. De theoretische kant spreekt mij meer aan. Daarom heb ik gekozen voor de mbo-4 opleiding Luchtvrachtspecialist. Door deze stap heb ik nu technische en logistieke kennis en weet ik wat er op de werkvloer speelt. Na deze opleiding wil ik graag doorstromen naar het hbo.”


Wat vind je het leukst aan je opleiding en waar heb je het meest van geleerd?

“Het leukste aan mijn opleiding vind ik het opdoen van nieuwe kennis. Vooral het vak Management en Logistiek spreekt mij erg aan. Erg leerzaam is de combinatie van theorie op school en de praktijk tijdens stage.”

Wat is je toekomstdroom?

“Mijn droom is om piloot te worden of in de verkeerstoren op Schiphol te werken. Tijdens mijn stages ben ik een aantal keer in de cockpit geweest en het is één van de gaafste plekken om te mogen werken!”


Benieuwd naar de opleidingen binnen de sector Logistieke Dienstverlening? Vraag gratis de brochure aan waar Jaap op de cover staat! Brochure aanvragen.