Jeremy vertelt

Welke opleiding volg je?

"Ik doe de opleiding Manager Travel & Hospitality (niveau 4) bij MBO College Centrum. Ik zit in het eerste jaar en ik heb voor deze studie gekozen, omdat ik graag later in de reisbranche wil gaan werken." 

Wat vind je het leukste aan deze studie?

"Ik vind het leuk dat je bij deze opleiding verschillende culturen leert kennen. Ook leer je veel verschillende talen. Dat vind ik ook interessant. Tijdens deze opleiding heb je veel excursies, je bezoekt congressen en bedrijven." 

Vond je het moeilijk om een opleiding te kiezen?

"Ik vond het niet heel moeilijk. Op mijn middelbare school heb ik met een docent de verschillende studierichtingen besproken. Maar eigenlijk wist ik al wel dat ik een toeristische opleiding wilde gaan doen. Bovendien heb ik een talenknobbel en hou ik van reizen." 

Wat heb je gedaan om tot je studiekeuze te komen?

"Ik heb veel voorlichtingen bijgewoond. Op mijn middelbare school kwamen dan mbo-studenten uit verschillende sectoren langs en gaven voorlichting. Ik ben ook op een open dag geweest en ik heb online een studiekeuzetest gemaakt. Ook hier kwam de sector Toerisme & Recreatie uit."

Heb je nog tips voor studiekiezers?

"Begin op tijd met het oriënteren. Er zijn veel verschillende studiemogelijkheden. Ga naar een open dag, dan krijg je een goed beeld van de opleiding en kun je zien of een school bij je past."