Johan vertelt

Johan is 23 jaar en doet de opleiding Manager Travel en Hospitality. Binnenkort gaat hij vier maanden stage lopen op het mooie eiland Malta.

Waarom kies je voor een stage in het buitenland? 
Eerder liep ik stages in Nederland en daar leer je onwijs veel. Stage lopen in het buitenland is een andere uitdaging. Je werkt aan je Engelse taal, zelfstandigheid en investeert daardoor nog meer in je persoonlijke ontwikkeling.

Wat hoop je te leren op Malta? 
Ik ga stage lopen in een hotel, voornamelijk bij de receptie. Daar komt elke dag van alles bij kijken! Het is mijn zogeheten kwalificerende stage, dus ik zal ook werken aan examenopdrachten. Eén van de opdrachten is een operationeel plan te maken waardoor het hotel een hogere omzet kan halen. Een hele leuke uitdaging om over na te denken. En ik hoop natuurlijk ook iets van het eiland te gaan zien. Het heeft een interessante geschiedenis.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Op de middelbare school begon ik na te denken over welke opleiding bij mij zou kunnen passen. Ik vind het leuk om met mensen om te gaan en hen een goede tijd te bezorgen. Gastvrijheid, of hospitality, past dan heel goed. Ik heb heel goed gekeken wat deze opleiding te bieden had en het leuke is dat ook de reisbranche terugkomt in het onderwijs. Deze opleiding is een mooie doorgang voor een carrière in het hotelwezen. Daar wil ik namelijk heel graag in groeien.

Heeft de opleiding een internationaal karakter, volgens jou?
Los van de mogelijkheid om stage in het buitenland te lopen, biedt de school geregeld exchanges naar het buitenland. Ik ben met studiegenoten al naar Marrakesh, Napels en Barcelona geweest. Die reisjes zijn niet verplicht, maar het is voor alle studenten wel mogelijk. Docenten gaan mee als begeleiders en organiseren culturele excursies en tours. Ik vond het geweldig om op deze manier kennis te kunnen maken met (de geschiedenis van) een stad.

Wat vind je het leukste aan deze opleiding? 
Los van de gezellige medestudenten en de leuke trips die we maken, zijn de docenten heel gemotiveerd. Ze doen echt hun best om de lessen zo interessant mogelijk te maken. Onze docent van het vak financieel management leert ons bijvoorbeeld de meest innovatieve methodes en nieuwste technologie. Iedereen is altijd heel geïnteresseerd in zijn lessen. Ook laten docenten je zien wat er allemaal mogelijk is, ook als je na de opleiding wilt doorstuderen. Ik ben superblij dat ik voor deze studie heb gekozen. Ik raad iedereen aan die geïnteresseerd is in de reis- en hospitalitybranche om je hier eens te oriënteren.

Wat vind je het moeilijkste vak?
Ik ben geen fan van rekenen. Het spreekt me niet aan en ik hou niet van wiskundige formules. Het is goed en belangrijk om de basis te weten, maar dat vind ik genoeg. Ik ben meer dol op vreemde talen; Frans heb ik al afgerond.

Hoe zie je jouw toekomst voor je?
Later zou ik heel graag general manager van een hotel worden. Het liefste ergens in Europa of de Arabische Emiraten. Dat is ook het mooie aan deze branche, je kunt deze positie in het buitenland vervullen en bent niet alleen aan Nederland gebonden.