Lamies vertelt

Lamies is eerstejaars student aan de opleiding Media & Redactie op MBO College Noord.


Kun je wat over jezelf vertellen?
Eigenlijk heb ik faalangst, maar tegelijkertijd ben ik een doorzetter. Als ik iets wil, werk ik er keihard voor. Voor de rest ben ik heel open en creatief. Ik leef veel in mijn fantasie. Soms misschien een beetje te veel, maar in deze opleiding kun je fantasie goed gebruiken. Want van sommige fantasieën kun je realiteit maken!

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Ik heb jaren zitten twijfelen, maar uiteindelijk wist zeker dat ik iets wilde doen met media en entertainment. Op school krijg je van alles wat: fotografie, journalistiek, audiovisueel, vormgeven, presenteren. Het is heel breed en dat vind ik fijn. Uiteindelijk wil ik presentatrice worden.

Hoe gaat het op school?
Met mijn klasgenoten heb ik een heel goede band. Bij Media & Redactie dacht ik eerst aan mensen die allemaal beroemd willen worden met social media. Maar het is juist heel gemengd. De een houdt van schrijven voor magazines, de ander van editen. En weer iemand anders wil sportpresentator worden.

Wat vind je het leukst om te doen?
Iedereen heeft natuurlijk een favoriet vak. Bij mij is dat editen, fotografie, posters maken. Alle dingen die beeldend zijn vind ik geweldig.

Waar heb je tot nu toe het meest van geleerd?
Mijn klas is zo chill dat mijn zelfvertrouwen enorm is gegroeid. Op de middelbare school was dat echt anders. Je hoorde bij een van de groepjes of je was een outcast. Hier is alles heel erg gemixt. Er is een connectie met elkaar.

Wat zijn je stageplannen?
Ik wil heel graag stage lopen in Zuid-Korea. Daar wil ik me vooral richten op editen en filmen. Ik vind de cultuur daar heel bijzonder. De mensen zijn veel traditioneler dan hier, maar de technologie is heel geavanceerd. Die tegenstelling vind ik interessant.

Wat is je toekomstdroom?
Mensen op een originele manier entertainen met informatie en humor. Ik heb al plannen voor een podcast en YouTube. Voor en achter de schermen bezig vind ik allebei superleuk. Iets presenteren wat ik zelf bedacht heb is mijn ideaal.