Lars in the picture

In deze ‘in the picture’ is student Lars aan het woord. Lars volgt een opleiding in de sector International Studies en heeft grootse ambities. Hij wil namelijk later minister president worden!  
Welke opleiding volg je? 
“Op dit moment volg ik de opleiding International Business Studies, aan het MBO College Amstelland. Binnen deze opleiding zijn er twee uitstroomrichtingen: Marketing & Communicatie en International Trade. Mijn keuze is gevallen op International Trade. Dit is een niveau 4+ opleiding, dat houdt in dat al mijn businessvakken in het Engels worden gegeven.”
 
Waarom heb je voor deze studie gekozen?
“Voor deze studie heb ik eerst 1 jaar bij het Korps Mariniers gezeten, helaas heb ik daar een chronische blessure opgelopen waardoor ik niet in staat was om het traject af te ronden. Voordat ik bij het leger ging heb ik altijd gezegd dat mocht het leger niets worden dan ga ik economie studeren.”
 
Wat vind je het leukst om te doen tijdens je opleiding?
“Het mooie van deze opleiding is dat je gepusht wordt om je grenzen te verleggen en dat je jezelf echt kan ontwikkelen. Een mooi voorbeeld hiervan is dat de opleiding mij geholpen heeft voorzitter te worden van de Studentenraad. Na 1 jaar voorzitter geweest te zijn wilde ik nog een stap hoger, namelijk de voorzitter van de Centrale Studentenraad. Ook met deze stap heeft de opleiding mij geholpen. Zij bieden mij de ruimte om deze functie zo goed mogelijk uit te voeren naast mijn opleiding.”
 
Waar heb je het meeste van geleerd?
“Tijdens mijn studie heb ik geleerd dat waar een wil is, een weg is. Als je iets wilt, moet je er 100% voor gaan. Ook is het belangrijk om te blijven leren en te genieten van alles wat op je pad komt.“ 
 
Wat is je droom voor de toekomst?  
"Het liefst wil ik eerst nog een hbo-studie doen. Ik zit te denken aan MER (Management Economie Recht). Daarna wil ervaring in het bedrijfsleven opdoen en zodra ik er klaar voor ben word ik de nieuwe minister-president!"
 
Benieuwd naar de opleidingen binnen de sector International Studies? Vraag gratis de sector flyer aan! Flyer aanvragen.