Latisha in the picture

In deze ‘in the picture’ is student Latisha aan het woord. Latisha is een echte doorzetter. Ze heeft de entree-opleiding Kapper afgerond en is nu begonnen aan een kappersopleiding op niveau 2 en wil daarna misschien wel doorstromen naar een niveau 3-opleiding.
 
Je hebt een entree-opleiding afgerond, wat houdt dat in? 
“Een entree-opleiding is een opleiding voor studenten die geen vmbo-diploma hebben behaald, maar toch aan het mbo willen studeren. Ik had de middelbare school niet afgemaakt, maar ik wilde toch graag aan het mbo studeren.”
 
Waarom heb je voor de kappersrichting gekozen?
“In het begin van mijn opleiding wist ik nog niet zo goed welke kant ik op wilde. Mijn begeleider vond een kappersopleiding bij mij passen. Daar had ze gelijk in, het kappersvak ligt mij.”
 
Wat vind je het leukst om te doen tijdens je opleiding?
 “Ik vind het leuk om verschillende kapsels te creëren. Vooral haren föhnen. Ook vind ik het leuk om met klanten te werken. Je kunt ze tips geven hoe zij hun haar kunnen behandelen en stylen.”
 
Waar heb je het meeste van geleerd?
“Ik heb het meest van de praktijklessen geleerd. Daar leer je verven, permanenten, watergolven, föhnen, highlights zetten en natuurlijk knippen. Je krijgt ook theorielessen, maar ik leer beter door echt te 'doen'.”
 
Wat is je droom voor de toekomst?  
“Na mijn opleiding wil ik graag in een kapsalon werken, dat lijkt me echt heel leuk. Het maakt mij niet uit wat voor soort salon. Zowel een Europese kapsalon als een ‘black hair kapsalon’ lijkt mij interessant.”  
 
Heb je nog tips voor toekomstige studenten?
"Geloof in jezelf! In het begin van mijn opleiding dacht ik dat ik dat niet zou kunnen, maar ik ben nu toch wel trots wat ik allemaal geleerd heb. Je moet er echt voor gaan!"
 
Meer informatie over entree-opleidingen vind je hier.