Melanie in the picture

In deze ‘in the picture’ is student Melanie (22) aan het woord. Haar talent: Bouw, Infra & Onderhoud.  
Welke opleiding volg je?
“Ik studeer Bouwkunde op MBO College Noord. Dit is een niveau 4-opleiding en duurt vier jaar.”
 
Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
“Omdat techniek mij altijd heeft geïnteresseerd. Wiskunde en natuurkunde heb ik altijd leuk gevonden. Dit in combinatie met de bouw leek mij een goede match!”
 
Wat maakt je blij? 
“Met mijn klasgenoten heb ik de grootste lol, maar het leukste vind ik als we eindelijk een mooi project klaar hebben waar we met trots op terug kunnen kijken. Het uitstapje naar Maastricht met de hele klas was ook erg memorabel.”
 
Wat vind je het leukst om te doen op je opleiding?
“Onze projecten waarbij we elk jaar een nieuw gebouw moeten ontwerpen vind ik het leukst. Niet alleen het ontwerpen van het gebouw, maar bijvoorbeeld ook de kosten, planning en berekeningen komen er aan te pas. Zo kom je veel te weten over verschillende aspecten van de bouw en kan je zelfstandig iets moois maken.”
 
Waar heb je het meeste van geleerd tijdens je studie?  
“Het meest leerzame van mijn opleiding vind ik toch wel de stages. Zo krijg je veel inzicht in hoe het uiteindelijk in de bouw er aan toe gaat. Een goede stage helpt ook met het afwegen wat je wel/niet leuk vindt om na de studie te doen.”
Wat is je droom voor de toekomst en waarom?
“Mij lijkt het super gaaf om mee te werken aan een duurzaam bouwproject. Ik vind het erg belangrijk om iets te maken wat niet belastend is voor het milieu (denk aan zonne-energie, groene daken etc.), maar ook om iets neer te zetten wat bruikbaar en mooi is. Ik vind het zonde om een gebouw te maken dat na een paar jaar alweer gesloopt moet worden.”
 
Benieuwd naar de opleidingen binnen de sector Bouw, Infra & Onderhoud? Vraag dan gratis de flyer aan waar Melanie op de cover staat! Flyer aanvragen