Mustapha in the picture

Mustapha vertelt over zijn opleiding binnen de sector Handel & Ondernemen.
Welke opleiding volg je?  
"Ik volg de opleiding Retailmedewerker. Deze opleiding valt binnen de sector Handel & Ondernemen en ik studeer aan het MBO College Noord."
Waarom heb je voor deze opleiding gekozen? 
"Ik zat te twijfelen tussen sport en detailhandel. Ik voetbal namelijk op hoog niveau en wil het liefst profvoetballer worden. Samen met mijn broer die de opleiding Sport doet, heb ik de voor- en nadelen op een rijtje gezet. Hij gaf aan dat het niet ideaal is om naast het vele trainen op school ook nog 5 keer per week te voetballen. Met de opleiding Verkoper kan ik overal terecht en heb ik een goed back-up plan."
Mooie herinneringen tijdens je opleiding?
"Ja, natuurlijk! We hebben echt een leuke multiculturele klas met studenten van alle culturen: Nederlanders, Marokkanen, Surinamers, Turken, etc. Onze klas heeft een hechte band. Onlangs hebben we zelf een  klassenuitje georganiseerd. Wat ook een hoogtepunt is, is dat onze klas boven verwachting scoort. 
We hebben een paar drukke studenten in de klas die daar ook op aangesproken zijn door docenten en de klas zelf. Op het examen scoorde iedereen boven de acht. Dat had niemand verwacht."


Wat vind je het leukst om te doen? 
"Ik vind burgerschap heel erg leuk. Je praat met elkaar over het nieuws in Nederland, we krijgen dan een goede samenvatting over wat er is gebeurd. Bijvoorbeeld over het stemmen. Verder vind ik kerntaak erg interessant, hier leer ik wat ik moet doen als er een vracht binnenkomt. "
Waar heb je tot nu toe het meeste van geleerd tijdens je studie? 
"Ik heb het meest geleerd van mijn mentor. Onze klas heeft één van de beste mentoren. Hij (de heer Weerwind) staat altijd voor ons klaar. Of je nu problemen thuis hebt of op school."
Wat is je droom voor de toekomst en waarom?
"Mijn droom is om profvoetballer te worden in Frankrijk of Engeland. En plan B is verkoper worden en sowieso wil ik mijn familie nog trotser op mij maken."
Mijn motto is: 
"Nooit opgeven. Ik heb namelijk veel tegenslagen gehad, in het algemeen en vooral in de sport qua blessures." 
 
Benieuwd welke opleidingen nog meer binnen de sector Handel & Ondernemen vallen? Vraag dan gratis de flyer aan!