Olivia vertelt

Jean School student Olivia Vervoort loopt deze zomer een droomstage bij Ralph Lauren in New York! Elke ochtend heeft ze het gevoel alsof ze over een set van een bekende film naar haar stage wandelt. Een unieke ervaring. Mede doordat ze samenwerkt met een groep internationale modestudenten, waarvan zij de enige mbo’er is. Wij mochten haar een aantal vragen stellen over haar ervaringen tot nu toe.

Je loopt momenteel stage in New York bij Ralph Lauren. Hoe ben je hier terecht gekomen?

"Twee docenten van de opleiding waren in New York voor een schoolreis. Daar zijn ze benaderd door de talentscout van Ralph Lauren. Na een afspraak, werd het duidelijk dat Ralph Lauren stageplekken beschikbaar had en graag wilde dat onze docenten dat in de klas zouden promoten. Toen ik de vacature zag, ben ik gelijk aan de slag gegaan met mijn portfolio. Vervolgens heb ik deze opgestuurd en ben ik uiteindelijk aangenomen om deze stage te volgen."
 

Wat voor werkzaamheden voer je uit tijdens je stage en wat ga je nog doen voor Ralph Lauren?

"Bij elk proces word ik volledig betrokken, zo zijn er elke dag meetings die ik mag bijwonen. Uiteindelijk is het de bedoeling​ dat ik daadwerkelijk wat werk van mijn supervisors overneem. Denk hierbij aan het bedenken van concepten, ontwerpen en contact met fabrieken. Er zijn ook veel activiteiten tijdens werktijd. Zo hebben we laatst een speeltuin opgeknapt met een likje verf en staan er netwerkbrunches en lezingen op de planning. Daarnaast is er een project voor alle stagiaires, namelijk een designwedstrijd. Hierbij mogen de stagiairs hun ontwerpen presenteren aan Jerry Lauren, de broer van Ralph Lauren. Hij zal samen met andere juryleden vijf winnaars kiezen. Die mogen hun designs presenteren aan de CEO, hier zal één grote winnaar gekozen worden. Ik heb heel veel zin om mijn project te presenteren aan Jerry Lauren."
 

Wat vind je het leukst aan je stage in New York tot nu toe?

"Eigenlijk had ik een beetje verwacht dat ik alleen maar vervelende klusjes mocht doen. Gelukkig blijkt dit totaal niet waar te zijn en ben ik echt deel van het team en wordt mijn inbreng gewaardeerd. Het leukste vind ik dat dit voor veel mensen een droom is en die mag ik waarmaken."
 

Wat vind jij het meest spannend aan je stage?

"Het is ontzettend spannend om hier stage te lopen. Ik ben nog nooit eerder alleen van huis weg geweest en dit is gelijk in een ander continent. Ik was bang dat veel mensen nep zouden zijn, maar de mensen zijn over het algemeen erg aardig en behulpzaam."
 

Welke tip(s) zou je andere studenten willen meegeven die een stage in het buitenland overwegen?

"Op tijd alles regelen en gewoon gaan. Hoe spannend het ook is om naar het buitenland te gaan, zo’n kans krijg je nooit meer. Je kan altijd FaceTimen met je vrienden en familie als je je alleen voelt. Maar als je terug komt ben je een hele grote ervaring rijker en het is het allemaal waard."