Raïs in the picture

In deze ‘in the picture’ is student Raïs (17) aan het woord. Zijn talent: Mobiliteitstechniek.
Welke opleiding volg je?
“Ik doe de opleiding Eerste Autotechnicus op MBO College Westpoort. Dit is een niveau 3-opleiding en duurt drie jaar.”
 
Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
“Ik vind het leuk om met mijn handen te werken. Auto’s vind ik echt superleuk. Dat had ik eigenlijk al van jongs af aan. En nu ben ik er ook echt iets mee aan het doen!”
 
Wat vind je het leukst om te doen op je opleiding?
“Naast auto’s vind ik werken met computers ook erg interessant. Bij deze opleiding kan ik dit combineren. Tegenwoordig zitten auto’s vol elektronica. Tijdens mijn opleiding leer ik hoe ik met een computer storingen bij auto’s kan uitlezen. Die combinatie spreekt mij erg aan.”
 
Waar heb je het meeste van geleerd tijdens je studie? 
“Creatief denken. Je moet creatief leren denken om een oplossing te kunnen vinden voor een probleem. Elke situatie is weer anders namelijk.”
Wat is je droom voor de toekomst? Wat wil je later worden?
“Uiteindelijk wil ik graag in de autoracerij terecht komen. Ik wil graag met een team samen een auto opbouwen. En misschien zelfs zelf races gaan rijden. Om dit te bereiken ga ik nog verder studeren. Hierna ga ik de niveau 4-opleiding Technisch Specialist Personenauto's doen. Dat is nog 2 jaar.”
 
Waar word je blij van?
Dat je meteen veel praktijkwerk mag doen en vrijheid krijgt. Je wordt losgelaten, zeg maar. Je kan zelf je eigen studie en je eigen werktempo bepalen. Ik vind dat erg fijn, omdat ik dan zelfstandig kan werken. Ik werk liever alleen, zodat ik mijn eigen tempo kan bepalen en niet afhankelijk ben van andere mensen.”
 
Tips voor studenten die ook deze studie willen doen?
“Ja! Vroeg beginnen met het zoeken van een stageplek. En jezelf blijven motiveren. Als je niet gemotiveerd bent, gaat je studie je echt tegenzitten.”
 
 
Benieuwd naar de opleidingen binnen de sector Mobiliteitstechniek? Vraag gratis de sector flyer aan! Flyer aanvragen.