Reinier in the picture

In deze ‘in the picture’ is student Reinier aan het woord. Zijn talent: Marketing, Economie & Administratie.

 

Welke opleiding volg je?

"Ik heb de opleiding Commercieel Medewerker Binnendienst niveau 3 gedaan aan het MBO College Zuidoost. Inmiddels ben ik afgestudeerd!"

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

"Voordat ik aan de opleiding Commercieel Medewerker Binnendienst begon heb ik de opleiding Assistant Business Services gedaan. Deze opleiding volgde ik ook aan het ROC van Amsterdam. Ik merkte al snel dat dit echt een opleiding was waarmee je voor het grootste gedeelte met cijfers bezig bent. Ik wilde eigenlijk wel iets doen waarmee je wat meer contact hebt met klanten. De studie Commercieel Medewerker Binnendienst heeft deze combinatie. Je bent zowel bezig met cijfers en hebt contact met klanten. Bovendien heb je als commercieel medewerker veel afwisselend werk. Dat vind ik leuk!"

Wat vond je het leukst aan je opleiding?

"Ik heb mijn opleiding dan gevolgd aan het MBO College Zuidoost. Ik merkte dat de leraren daar er voor 100 procent voor je zijn. De docenten nemen echt de tijd voor je om dingen uit te leggen en ze gaan net zolang door dat je het snapt. Dat is heel fijn."  

Wat vond je het leukst om te doen tijdens je opleiding?

"Tijdens mijn opleiding heb ik het vak Ondernemend Gedrag gevolgd. Dan ga je met een groepje van je klas een ondernemend idee bedenken en uitvoeren. Je mag bijvoorbeeld vrijwilligerswerk gaan doen of een veiling houden en het opgehaalde bedrag ergens aan doneren. Ik vond dit vak vooral leuk omdat je creatief moet denken en je iets voor de maatschappij kunt betekenen. Ook het vak Marketing was erg leuk. Je leert hoe je een product op de markt moet zetten waarom het ene product wel en het andere niet aanslaat. Daar heb je veel aan als je later gaat werken."

Waar heb je het meeste van geleerd?

"Eigenlijk het vak Recht in Bedrijf. Dit is een heel inhoudelijk vak, waar je veel te weten komt over waar je rekening mee moet houden als je met iemand een verbintenis aangaat. Dat is erg belangrijk, aangezien je als commercieel medewerker ook te maken krijgt met offertes en andere contracten. Dit vak is ook heel nuttig als je een eigen bedrijf wilt beginnen."

Wat is je droom voor de toekomst? Wat wil je later worden?

"Het liefst zou ik een eigen bedrijf willen hebben. Dan zou ik mij minder op het inhoudelijke werk richten en meer het klantcontact opzoeken. Het lijkt me echt tof om nieuwe klanten te overtuigen om mijn product of dienst te kopen."

Flyer Legal, Finance & Business Support