Sabrine vertelt

Sabrine vertelt over haar opleiding Sociaal-Cultureel Werker aan het MBO College West.
Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

“Ik zelf ben heel sociaal en hou ervan om mensen te helpen. Toen ik hoorde dat je voor Sociaal-Cultureel Werker deze eigenschappen nodig hebt dacht ik: deze opleiding past het beste bij mij.”

Wat is je leukste herinnering tot nu toe tijdens je opleiding?

“Mijn beste herinneringen tot nu toe zijn de drama- en muzieklessen. We kregen veel creatieve en leuke lessen, waardoor je jezelf en je klasgenoten beter leerde kennen. Ik heb heel erg genoten van deze vakken en een betere band gekregen met mijn klasgenoten.”

Wat vind je het leukst om te doen?

“Bij deze opleiding leer je heel veel nieuwe dingen. De belangrijkste daarvan zijn dat je leert hoe je met mensen om moet gaan, je verbetert je reflecterend vermogen, je leert om socialer te zijn en hoe je iemand zijn of haar vertrouwen kan winnen. Deze punten zijn ook heel interessant want je zal verstelt staan als je zou zien wat hier allemaal achter speelt. Dit vind ik het leukste aan deze opleiding.

Waar heb je tot nu toe het meeste van geleerd tijdens je studie?

“Ik heb geleerd dat als je open bent tegenover anderen je een betere band opbouwt met iemand. Ook heb ik geleerd dat je altijd sterk in je schoenen moet staan. Want er zullen veel mensen zijn die commentaar zullen hebben op wat je doet en er zullen veel mensen zijn die het je niet gunnen of door hun onzekerheid je naar beneden proberen te halen. Maar zolang je sterk in je schoenen blijft staat en gemotiveerd bent zal niks en niemand je naar beneden kunnen halen. Dus wees gefocust op het positieve en vergeet het negatieve.”

Wat is je droom voor de toekomst en waarom?

“Ik zal het geen droom noemen, omdat ik het waar ga maken. Maar wat ik wil bereiken: veel mensen helpen met hun problemen. Ik wil graag mensen die veel hebben meegemaakt de positieve kant ervan laten inzien en ze het negatieve ervan laten vergeten. Ik doe deze opleiding niet alleen voor mezelf, maar voor iedereen die het nodig heeft.”
“Mijn motto is: when you’re about to quit remember why you started.”