Sterre vertelt

Sterre is 17 jaar en tweedejaars student bij de opleiding Urban Sport Trainer. Sterre loopt stage bij een bijzonder bedrijf, namelijk de Ninja Academie.


Waarom heb je voor de opleiding Urban Sport Trainer gekozen?
“Ik zag het promotiefilmpje van de opleiding op internet en dacht: ‘Hee, dat is wat voor mij!’ Ik hou van bewegen en zag echt zulke gave dingen in het filmpje. Wat ik het leukst vind aan de opleiding is dat je altijd je mening mag geven. Het is een nieuwe opleiding, en ze betrekken je echt bij de ontwikkeling van de opleiding. En natuurlijk het bewegen, uren stil zitten is niks voor mij.”

Je loopt stage bij de Ninja Academie, wat doen zij precies?
“De Ninja Academie organiseert sport- en spelavonturen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Ze leren kinderen de meeste coole Ninja Skills en zonder dat kinderen dit doorhebben zijn ze echt veel aan het bewegen.”

Waarom heb jij gekozen voor deze stage?
Bij de opleiding Urban Sport Trainer werken we met challenges. Elke periode krijgen we een opdracht (challenge) van een bedrijf, bijvoorbeeld een evenement organiseren of een nieuwe sport promoten. Ninja Academie was een van de bedrijven die een challenge had voor onze opleiding. Ze spraken me meteen aan. Het is een vernieuwende manier van lesgeven, tijdens de lessen mag je lekker gek doen en leer je de kinderen hun grenzen op te zoeken en verleggen. Dus ik dacht gelijk, daar wil ik stage lopen.

Wat heb je geleerd tijdens de stage?
“Ik heb leren lesgeven op een speelse manier. Daarnaast ben ik van mijn plankenkoorts afgekomen. Ik durf nu echt voor een groep te staan. Ook heb ik een evenement leren organiseren. Daarbij heb ik vooral geleerd dat het niet alleen gaat om het evenement zelf, maar dat je ook aan alle randzaken zoals bijvoorbeeld catering moet denken.”

Wat vond je het leukst aan je stage?
“Het leukst vond ik dat mijn stagebedrijf altijd open stond voor mijn mening. En natuurlijk het lesgeven aan de kinderen zelf. Je kan echt jezelf zijn en zo gek doen als je wilt.”