Tiffany vertelt

Tiffany zit in het tweede jaar van de opleiding Allround Medewerker IT Systems & Devices.

Waarom heb je voor de sector ICT gekozen?
“De sector ICT biedt heel veel kans op een baan: ICT is de toekomst! Maar dat is natuurlijk niet de enige reden dat ik voor ICT heb gekozen. Ik vind het ook gewoon erg leuk om met computers te werken.”

Wat vind je het leukst aan ICT?
“Assembleren vind ik het leukst. Dit is het in en uit elkaar halen van computers, waarbij je een probleem moet zien op te lossen. Zo had ik laatst een computer die rare geluiden maakte. Het is dan aan mij om de computer uit elkaar te halen en om te ontdekken wat er mis mee is.”

Wat heb je tot nu toe het meest geleerd tijdens je studie?
“Ik heb het meest geleerd van hardware en software, bijvoorbeeld wat een softwarescan is en hoe je deze installeert. Bij het vak Hardware leerde ik hoe alles in elkaar zit en hoe je problemen kunt oplossen. Hardware en Software waren vorig jaar ook mijn lievelingsvakken, maar die vakken hebben we dit jaar niet meer. Dit jaar hebben we vooral praktijk.”

Wat is je leukste herinnering aan de opleiding?
“Vlak voor de kerstvakantie hadden we een LAN-party op school. Toen gingen we met meerdere klassen ICT in een klaslokaal de hele dag gamen. Dat was echt heel erg leuk!”

Wat is je droom voor de toekomst?
“Ik wil heel graag game developer worden. Het lijkt me heel leuk om games te bedenken en te ontwerpen. Het liefst zou ik zelf een bedrijfje beginnen, maar als dat niet lukt, ga ik gewoon bij een al bestaand bedrijf werken.”