Victor vertelt

Victor (21) zit in het eerste jaar van de opleiding Expert IT Systems & Devices op MBO College Zuidoost. Hij heeft voor deze opleiding gekozen omdat je er heel veel kanten mee op kunt.

Wie is Victor?
Ik ben Victor en woon in Amsterdam Nieuw-West, samen met mijn zusje en ouders. Op zaterdag werk ik bij verhuurbedrijf Boels. Daar heb ik het erg naar mijn zin. Ik houd daarnaast heel erg van gamen en bouw mijn eigen computers. 

Wat houdt de opleiding Expert IT Systems & Devices precies in?
In principe leer je systemen te onderhouden en te gebruiken. Je leert niet per se systemen te bouwen. Dat doet een developer. Maar je leert wel dingen toe te voegen.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Het is een heel brede opleiding. Je kunt na het behalen van je diploma nog alle kanten op. Elk bedrijf is blij met je. Mijn vader zit ook in de ICT. Zelfs mijn opa was al bezig om het bedrijf waar hij werkte digitaler te maken. Van jongs af aan had ik al een eigen computer. Dus ja, ik ben er echt mee groot gebracht. 

Wat wil je graag doen nadat je klaar bent met deze opleiding?
Ik weet nog niet precies welke kant ik op wil. Deze brede opleiding geeft mij veel mogelijkheden. Als ik het na 2,5 jaar nog steeds niet weet, ga ik doorstuderen. 

Wat vind je van de opleiding?
Ik vind de klas best wel leuk. Het is een leuke opleiding. Er zijn echt lessen waar je later wat aan hebt. Niet alle lessen zou ik persoonlijk toepassen, maar het is natuurlijk ook een brede opleiding.

Heb je nog een tip voor het kiezen van een opleiding?
De studiewijzer werkt echt goed. Ga ook eens kijken bij een open dag. Die zijn echt heel handig en fijn.

Welke opleiding heb je hiervoor gedaan?
Allround Medewerker IT Systems & Devices op niveau 3. Ik wilde nog graag doorstuderen. Daarom ben ik doorgestroomd naar de niveau 4-opleiding Expert IT Systems & Devices.

Waar heb je het meest van geleerd?
Van mijn stage. Een goede stageplek zorgt ervoor dat je goed bent voorbereid op wat na school komt. Ik heb stage gelopen bij het Spaarne Gasthuis. Ik wist dat hier een plekje vrij was, dus heb ik een open sollicitatie gestuurd. Ik zag als medewerker van de servicedesk echt hoe het werkt.

Hoe bevalt MBO College Zuidoost?
Het is een fijne plek. De school is heel toegankelijk en de kantine is goed. Het is prettig dat er veel winkels in de buurt zijn om je lunch te halen. Het zou alleen wel mooi zijn als de school wat meer sociale activiteiten zou organiseren. 
Er zijn wel aardig wat strenge leraren. Maar als ze zien dat je je werk goed doet, kan je soms vrijstelling krijgen voor een les. Ze hebben echt het beste met je voor!

» Lees meer over de opleiding Expert IT Systems & Devices