Marina vertelt

Marina is tweedejaars student Retailmedewerker niveau 2 op MBO College Zuidoost. Zij heeft een droom: werken bij de HEMA.

Wie is Marina?
Mijn naam is Marina. Ik ben getrouwd en ik heb een dochter. Ik woon samen met mijn gezin in Amsterdam-West. Mijn hobby's zijn winkelen, sporten en koken. Oorspronkelijk kom ik uit Syrië. Dit is mijn vierde jaar in Nederland. Ik ben gestart op niveau 1. Nu zit ik in mijn tweede jaar van de opleiding Retailmedewerker niveau 2. 

Waarom heb je voor de opleiding Retailmedewerker gekozen?
In mijn eigen land heb ik ook een mbo-opleiding gevolgd. Daar heb ik 8 jaar werkervaring opgedaan bij een winkel vergelijkbaar met de HEMA. Werken in een winkel is belangrijk voor mij. Ik hou namelijk van contact met mensen. 

Wat wil je graag doen na deze opleiding?
Ik zit nu in mijn laatste jaar. Ik hoop een goede baan bij de HEMA te krijgen. Ik hou veel van deze winkel. Ik heb stage gelopen bij de HEMA op het Haarlemmerplein. Daar werkte ik samen met een heel fijn team. Daarnaast vind ik de producten van HEMA gewoon heel leuk.

Heb je nog een tip voor het kiezen van een opleiding?
Kies een opleiding die je leuk vindt en bij je past. Alleen zo bereik je je doel. 

Waar heb je het meest van geleerd?
Respect hebben voor elkaar en omgaan met klanten. Het omgaan met de mening van anderen. Dit leren wij door met elkaar samen te werken.

Wat is je toekomstdroom?
Een goede baan bij de HEMA vinden. Ik wil een goede toekomst voor mijzelf, maar vooral voor mijn dochter. 

Wat vind je het moeilijkste en het makkelijkste in jouw vak?
Communiceren met klanten vind ik soms moeilijk. Dit wordt makkelijker, omdat mijn Nederlands steeds beter wordt. Makkelijk vind ik het omgaan met collega's. En alle werkzaamheden in de winkel zoals aanvullen, spiegelen en magazijnwerk. Ik houd van dit werk. Het gaat me makkelijk af, omdat ik het werk zo leuk vind.

Waarom heb je gekozen voor MBO College Zuidoost?
Omdat hier de opleiding Retailmedewerker wordt gegeven. Ik zit in een kleine klas, met mensen van 30 jaar en ouder. Alles in de school is goed. Het is een nette school met leuke en gemotiveerde medestudenten.

Wat vind je het leukste op school?
Het communiceren met andere studenten. Er is een goed docententeam hier. Ze helpen je hier ook goed met taal.

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik heb een motto in mijn leven, geïnspireerd door Oprah Winfrey: ik geloof niet in falen. Ik probeer altijd mijn doel te bereiken.

» Lees meer over de opleiding Retailmedewerker