Sanne vertelt

Sanne is tweedejaars student Mbo-Verpleegkundige op MBO College West. Zij is 21 jaar en heel enthousiast over haar opleiding.

Wie is Sanne?
Ik ben 21 jaar oud en woon in Diemen, bij mijn ouders. Ook heb ik een hond. Ik zit in het tweede jaar van de opleiding Mbo-Verpleegkundige. Dat is een niveau 4 BOL-opleiding. Ik werk nu al vier jaar bij een slager in Diemen. Fitness vind ik leuk om te doen, maar ik wandel ook graag. Natuurlijk vind ik het ook leuk om met vrienden af te spreken. Oh, en ik puzzel graag. Iets kijken op Videoland of YouTube doe ik ook wel eens.
Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Ik wilde graag iets in de zorg doen. Daarom heb ik hiervoor de opleiding fysiotherapie gedaan. Ik kwam er achter dat dat toch niet is wat ik wil doen. Ik doe liever iets wat meer gericht is op zorg. Daarom ben ik begonnen aan de opleiding Mbo-Verpleegkundige. Hier kan ik veel verschillende dingen doen, dat vind ik juist heel leuk. We zijn nu bezig met verbanden aanleggen, dat vind ik tot nu toe het leukst. Maar het wassen en aankleden van cliënten is ook leuk om te doen. Wat heel interessant is, zijn de lessen anatomie en pathologie. In die lessen leren we meer over het menselijk lichaam.
Wat vind je van de praktijklessen/stage?
Ik vind het leuk dat we veel stage en lessen in de praktijk hebben. Daar leer je namelijk veel van en je hebt genoeg tijd om te oefenen.
Wat wil je graag doen nadat je klaar bent met deze opleiding?
Ik vind het fijn om mensen te helpen, dus ik wil daar meer over leren. Daarom wil ik graag de opleiding verloskunde gaan studeren wanneer ik klaar ben.
Heb je nog een tip voor het kiezen van een opleiding?
Kijk naar wat jij leuk vindt. Waar ligt bijvoorbeeld je passie? Luister goed naar je gevoel en bespreek je opties met je familie en vrienden. Zij kennen jou.

» Lees meer over de opleiding Mbo-Verpleegkundige op het ROC van Amsterdam