Tech Island

Hét Amsterdamse techniekevent voor tweedejaars vmbo- en havo-leerlingen

Waarom Tech Island?

De wekker op je mobieltje, de douche, de verwarming, je fiets of scooter, contactloos betalen bij de supermarkt, Netflixen via de wifi: techniek zie je overal om je heen en je hebt het de hele dag nodig. Onze wereld verandert in een razend tempo maar één ding is zeker: door de toenemende digitalisering zal de vraag naar goed opgeleid technisch personeel de komende jaren verder stijgen.

De kans op een leuke baan met een goed salaris is groot voor jongeren met een technisch diploma op zak. Alle reden dus om voor de techniek te kiezen! Toch kiezen nog te weinig meisjes en jongens voor een technische opleiding. Ze weten niet wat ze missen. Techniek is al lang niet meer alleen voor mannen en het imago van ‘vuile handen maken’ is onterecht. De hoogste tijd om daar verandering in te brengen!  

Interactieve workshops 
Door mee te doen aan Tech Island geef je jouw leerlingen de kans om techniek te ervaren in een speciaal ingerichte omgeving waar onderwijs en het bedrijfsleven samenkomen. Leerlingen doen mee aan verschillende workshops en leren hierbij de 7 werelden van techniek kennen. Alle activiteiten worden begeleid door mbo-studenten, docenten en vakmensen uit het bedrijfsleven. Leerlingen maken zo niet alleen kennis met een technisch vak, maar ervaren tegelijkertijd hoe het is om te werken voor een technisch bedrijf.  

  • Workshop Duurzame Energie
  • Workshop Elektrisch Rijden
  • Workshop Installatietechniek
  • ​Workshop Bouwmaterialen 
 

Maak kennis met de 7 werelden van de techniek
Als leerling in het voortgezet onderwijs krijg je niet gemakkelijk een beeld van de vele mogelijkheden in de techniek. Juist als je een keuze moet maken voor een profiel mis je de informatie. Daarom zijn de 7 werelden van techniek ontwikkeld door het Platform Talent voor Techniek. Deze werelden laten elk een andere kant van techniek zien. De activiteiten van Tech Island sluiten altijd aan op één of meer van de werelden. Nieuwsgierig naar wat deze werelden behelzen? Op deze website vind je korte beschrijvingen van de werelden.

 

Voor wie?

Tweedejaars vmbo- en havoleerlingen uit de regio Amsterdam 

Deelnemers aan het woord

Door mee te doen aan Tech Island ben ik erachter gekomen hoe veelzijdig techniek is. Juist door er met je handen mee bezig te zijn.
Tech Island wil scholieren bekend maken met techniek om hen te stimuleren te kiezen voor een technisch uitstroomprofiel.
Het was leerzaam, maar vooral heel leuk om mee te doen aan de workshops terwijl ik dacht niet zo veel met techniek te hebben.
Techniek is echt niet alleen voor jongens!
De vraag naar technisch personeel in de regio Amsterdam is enorm, zeker ook binnen het duurzaamheidsveld.

Aanmelden

Wil je deelnemen aan Tech Island? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Contact 
Wil je meer weten over Tech Island of heb je vragen over onze activiteiten, neem dan contact met ons op via tech-island@rocva.nl. We beantwoorden jouw vraag graag.


Kosten
Deelname is gratis.