Tech Island

Hét Amsterdamse techniekevent voor tweedejaars vmbo- en havo-leerlingen

Tech Island wordt Tech my talent

Tech Island heet vanaf aankomend schooljaar Tech Your Talent en is dé LOB Experience voor tweedejaarsleerlingen vanuit het Voortgezet Onderwijs.

Door mee te doen aan Tech Your Talent geef je jouw leerlingen de kans om techniek te ervaren in een speciaal ingerichte omgeving waar onderwijs en het bedrijfsleven samenkomen.

Tijdens Tech Your Talent doen leerlingen mee aan verschillende workshops en maken kennis met de 7 Werelden van Techniek & Technologie. De workshops worden begeleid door mbo-studenten, docenten en vakmensen uit het bedrijfsleven.

Maak kennis met de 7 werelden van de techniek
Om leerlingen te ondersteunen in hun talentontwikkeling zijn de 7 Werelden van Techniek & Technologie ontwikkelt. Tijdens de oriëntatiefase is het van belang dat we leerlingen zoveel mogelijk meenemen richting de kansen en mogelijkheden binnen onze veelzijdige arbeidsmarkt, zodat men een goede, weloverwogen keuze kan maken voor een vervolgopleiding. De 7 Werelden van Techniek & Technologie belichten vanuit de verschillende werelden verschillende sectoren, werkzaamheden en bijbehorende functies en bedrijven. De workshops van Tech Your Talent sluiten altijd aan op één of meer van de werelden. Nieuwsgierig naar wat deze werelden behelzen? Op deze website vind je korte beschrijvingen van de werelden.

 

Voor wie?

Tweedejaars vmbo- en havoleerlingen uit de regio Amsterdam.

Deelnemers aan het woord

Door mee te doen aan Tech Island ben ik erachter gekomen hoe veelzijdig techniek is. Juist door er met je handen mee bezig te zijn.
Tech Island wil scholieren bekend maken met techniek om hen te stimuleren te kiezen voor een technisch uitstroomprofiel.
Het was leerzaam, maar vooral heel leuk om mee te doen aan de workshops terwijl ik dacht niet zo veel met techniek te hebben.
Techniek is echt niet alleen voor jongens!
De vraag naar technisch personeel in de regio Amsterdam is enorm, zeker ook binnen het duurzaamheidsveld.

Aanmelden

Wil je samen met jouw klas de 7 Werelden van Techniek & Technologie ontdekken? Boek direct via https://techcampusamsterdam.nl/boekingsmodule


Contact 
Wil je meer weten over Tech Your Talent? Je kunt met al je vragen terecht bij techlobboeken@sto-amsterdam.nl.