Voor volwassenen

Oriëntatieprogramma voor zij-instromers Zorg & Welzijn

Voor volwassenen
Introductie

Over de training

Wil jij werken in de zorgsector, maar weet je nog niet precies in welk beroep en welke scholing nodig is. Of heb je nog geen werkplek? Dan is dit oriëntatieprogramma geschikt voor jou. Van mbo tot hbo, maak binnen 6 maanden een maximale kans op een opleiding met een baan.

Omscholen naar de zorg is soms net als het leggen van een puzzel. Hoe krijg je alle stukjes op z’n plaats en wat past bij jou? In dit nieuwe oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn maak je kennis met de verschillende beroeps- en opleidingsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het werken als verzorgende of verpleegkundige in een woonzorgcentrum voor ouderen of in de thuiszorg. Maar ook zijn er mogelijkheden in de gehandicaptenzorg of jeugdzorg. Keuze te over! Hoe ziet jouw puzzel eruit?

In het programma werken opleidingsinstituten en werkgevers nauw samen. Deze samenwerking betekent dat je binnen 6 maanden een maximale kans op een opleiding met een baan hebt. Je start na dit oriëntatieprogramma in een BBL-opleiding (mbo-niveau 2 tot en met 4 ) of hbo (flexibele deeltijd of duale opleiding).

Na succesvolle afronding ontvang je certificaat Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn en mogelijk deelcertificaten voor mbo. Omdat je in het programma al veel kennis en vaardigheden opdoet, ben je interessant voor een werkgever.

Programma

Het oriëntatieprogramma duurt minimaal 6 weken en maximaal 6 maanden. Dit is afhankelijk van hoe snel je een keuze hebt gemaakt voor een beroep en hoe snel je aan de slag kunt in de praktijk. Je kunt 6 keer per jaar instromen.

De lessen vinden in plaats in het Centrum voor Zorg & Welzijn Slotervaart (het oude Slotervaart Ziekenhuis) in Amsterdam en worden uitgevoerd door Hogeschool InHolland/InHolland Academy, Hogeschool van Amsterdam, Nova College, ROC TOP onder coördinatie van ROC van Amsterdam.

Ga voor meer informatie naar onze pagina Veelgestelde Vragen.
Lees verder

Wat leer je tijdens de training?

Het oriëntatieprogramma bestaat uit:

•    Het in kaart brengen van jouw skills;
•    Het kennismaken met de verschillende opleidingen;
•    Het volgen van praktijklessen;
•    Theorielessen van zowel mbo- als hbo-instellingen, waaronder beroepshouding, wetgeving, gedragsproblemen bij verschillende doelgroepen, werken als ondersteuner in een apotheek of bij een huisarts, ziektebeelden en zorgtechnologie;
•    Leren van professionals in zorg en welzijn;
•    Kennismaken met werkgevers, matching met werkgevers en gesprek voor een nieuw dienstverband (meestal een leerwerktraject);
•    Proefdraaien bij een potentiële werkgever.
Lees verder

Certificaat

Als je het oriëntatieprogramma goed doorloopt, ontvang je het certificaat Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn en mogelijk deelcertificaten voor mbo.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Wat vragen wij?

•    Je vindt het fijn om met mensen te werken
•    Je bent gemotiveerd
•    Je vindt het leuk om een opleiding te volgen
•    Je bent 23 jaar of ouder
•    Je hebt werkervaring
•    Je hebt een taalniveau Nederlands van minstens B2*

*) Je begrijpt de hoofdlijnen van complexe teksten, je kunt duidelijke, gedetailleerde tekst produceren en spontaan aan een gesprek deelnemen.
Lees verder

Lees verder
De kosten voor het Oriëntatieprogramma voor Zij-instromers Zorg & Welzijn bedragen € 1.800 per deelnemer.
Lees verder
Lees verder
Heb je nog vragen over dit programma? Stuur een e-mail naar h.schuengel@rocva.nl.

We nemen binnen vijf werkdagen contact met je op.
 
Lees verder
Meld je eerst voor een intake aan via het aanmeldformulier. Na de intake kun je je inschrijven voor het oriëntatieprogramma Zorg & Welzijn via het inschrijfformulier.
Lees verder
Pagina inhoud
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Oriëntatieprogramma voor Zij-instromers Zorg & Welzijn Ontvangen per post Downloaden als PDF