Bijzondere samenwerking tussen ROC van Amsterdam en bedrijfsleven
House of Hospitality is een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven en opleiders in de metropoolregio Amsterdam met als voornaamste doelen de instroom en de kwaliteit van hospitalitymedewerkers te verbeteren.
 

De opleiding Hotelmanagement on the job (mbo-4 niveau) vindt plaats op de werkvloer van Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden. "De studenten krijgen gericht praktijkles en workshops in het hotel. Dit is een groot pluspunt ten opzichte van reguliere hotelopleidingen. De praktijk is immers de beste leerschool om het horecavak te leren. Daarnaast wordt de theoretische ondersteuning verzorgd door de docenten van het ROC van Amsterdam", aldus Jolanda de Graaff, HR Manager Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden. 

"Het mooie van hybride leren is dat studenten meteen in een bedrijfscultuur opgroeien en niet in een schoolcultuur", zegt directeur Ab de Bruijn. "We zijn een familiebedrijf, je bent onderdeel van het team en je gaat bij wijze van spreken meteen het diepe in. Ik weet zeker dat het een succes gaat worden. We hebben toppers. En die gaan we ook allerlei extra’s laten ervaren. Ze gaan onder andere mee naar de visafslag, ze krijgen les van onze sommelier. Horeca is een vak en zo moeten zij het ook beleven. We hebben onze eigen lesstof aangevuld met het concept van House of Hospitality."

In een roulerend rooster maken de studenten kennis met alle afdelingen binnen het hotel. Ab de Bruijn: "Binnen 3 jaar worden de studenten opgeleid tot echte horeca-ondernemers. Wij zijn ontzettend trots dat wij samen met het ROC van Amsterdam deze inspirerende opleiding kunnen aanbieden en ambitieuze studenten hiermee een prachtige start geven in de hotelbranche." Het House of Hospitality is een gezamenlijk initiatief van bedrijven, opleidingsinstellingen en gemeentelijke overheden. Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is betrokken als onderwijspartner en is verantwoordelijk voor de projectorganisatie. 

www.houseofhospitality.amsterdam

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws