MBO College Hilversum krijgt subsidie toegekend ter verbetering van ICT- en mediaonderwijs
Binnen het samenwerkingsverband werken onderwijs en bedrijfsleven nauw met elkaar samen, voor een nog betere aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. De betrokken partijen gaan gezamenlijk doorlopende leerlijnen ontwikkelen voor media-/technologierichtingen in het vmbo, mbo en hbo. Daarnaast komt er een nieuw stagemodel dat beter past bij de vraag vanuit mediabedrijven. Studenten kunnen straks het hele jaar door, ook in de zomer, stagelopen en werken in teams onder begeleiding van professionals en de eigen docenten.
 
Onderwijskwaliteit verbeteren
De nieuwe opgedane kennis wordt toegepast in twee practoraten en vertaald naar het regulier onderwijs. Een voorbeeld van zo’n practoraat is ‘Het Nieuwe Kijken’ waarin de nieuwe manieren waarop kijkers media consumeren centraal staan. Er wordt bijvoorbeeld kennis ontwikkeld over wat iemand een goede vlog(ger) maakt. Het practoraat ‘Het Nieuwe Maken’ richt zich geheel op de razendsnel veranderende technologie. Vragen als ‘Hoe kun je nieuwe technieken inzetten bij het produceren van nieuwe vormen van content?’ worden binnen dit practoraat behandeld. De practoraten hebben als doel om kennis en ervaring met elkaar te delen, en zo tot een verbetering van de kwaliteit van het onderwijs te komen. Het bedrijfsleven wordt daarbij actief betrokken.
 
Voor vragen kunt u terecht bij:
Ben Visscher
Programmamanager ICT en Media & Vormgeving
M 06-52870355
E b.visscher@rocva.nl
 

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws