Facilitair talent in de leer bij de Johan Cruijff ArenA
De geselecteerde talenten wordt een unieke kans geboden; de ArenA is de eerste hybride leerwerkomgeving in Nederland voor facility management studenten. De praktijkopleiding Facilitair Manager Hospitality & Events is een officiële mbo niveau 4 opleiding van het ROC van Amsterdam. 

“Door deze innovatieve manier van leren doen de studenten theoretische kennis op en mogen ze aan het werk bij een van de meest multifunctionele stadions ter wereld met jaarlijks ruim twee miljoen bezoekers”, aldus Hidde Salverda, director of operations van de Johan Cruijff ArenA en tevens stuurgroeplid van House of Hospitality.


Leren en werken in de ArenA

De studenten gaan naar school in de Johan Cruijff ArenA en volgen een opleidingsprogramma dat is samengesteld door zowel praktijkprofessionals als docenten. Ze volgen werklesdagen en projectdagen waarbij ze worden begeleid en beoordeeld op de werkvloer. Op werklesdagen maken de talenten deel uit van het facilitair bedrijf van de ArenA en helpen ze mee tijdens en in de voorbereiding van evenementen die in het stadion plaatsvinden. De studenten kunnen ook op andere House of Hospitality-locaties leerstages lopen.  
 

House of Hospitality

House of Hospitality is een publiek-private samenwerking tussen bedrijfsleven, beroepsonderwijs en de gemeente in de metropoolregio Amsterdam. De partners, het ROC van Amsterdam en de Johan Cruijff ArenA, willen door de samenwerking de (zij-)instroom van jong talent op de arbeidsmarkt in deze branche bevorderen en de kwaliteit van hospitality, gastvrijheid en service vergroten. Via gezamenlijke initiatieven, concepten en trajecten rondom opleiden, innoveren, onderzoeken en ontmoeten maken partners dit mogelijk. Door maatwerk in een opleiding te bieden vanuit zowel het oogpunt van de student als de bedrijfsomgeving worden toekomstige facilitaire professionals voorbereid op de vraag in de markt. House of Hospitality is de verbindende schakel tussen werken, leren en leefbaarheid om bedrijven en mensen te ondersteunen in de toenemende betekenis en het belang van hospitality. 
      

Johan Cruijff ArenA  

De Johan Cruijff ArenA speelt in de topleague van internationale, multifunctionele stadions. Het is de thuisbasis van AFC Ajax en hét podium voor het Nederlands elftal, grote concerten, dance events en zakelijke bijeenkomsten. De Johan Cruijff ArenA verwelkomt jaarlijks ruim twee miljoen bezoekers. In de Johan Cruijff ArenA draait het om publieksbeleving. Samen met partners biedt de Johan Cruijff ArenA service en faciliteiten op topniveau en werkt zij aan optimale fan experience in en rond het stadion.


ROC van Amsterdam

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) verzorgt middelbaar beroepsonderwijs op negen moderne mbo-colleges in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Hilversum. Elk mbo-college heeft een eigen opleidingsaanbod en een aantal specialismes. De beroepspraktijk is zichtbaar en voelbaar op school. In totaal biedt het ROCvA bijna 300 mbo-opleidingen. Als aanjager en partner van House of Hospitality investeert de onderwijsinstelling in nieuwe manieren van opleiden. Deze mbo niveau 4 opleiding onder de naam Facilitair Manager Hospitality & Events kenmerkt zich door leren in de praktijk in nauwe samenwerking met het hospitality-bedrijfsleven. De ontwikkeling naar vormen van dit hybride leren is voor ROC van Amsterdam dan ook een belangrijk speerpunt in haar onderwijsbeleid.   
 

Opening nieuwe schoolseizoen

Op woensdag 29 augustus aanstaande wordt het nieuwe schoolseizoen voor alle House of Hospitality opleidingen ingeluid. De ruim honderd leerlingen, docenten, werkbegeleiders en betrokken organisaties komen in de Johan Cruijff ArenA dan bij elkaar. De bijeenkomst start om 16.00 uur, het officiële gedeelte (incl. fotomoment) duurt tot ongeveer 17.00 uur.  

Naast de nieuwe, hybride leerwerkomgeving voor facility management studenten bij de ArenA zijn er diverse andere hybride, mbo-opleidingen voor toerisme, horeca en facilitair te volgen via House of Hospitality.

Wilt u aanwezig zijn bij dit moment om een aantal studenten, afgevaardigden van ROC van Amsterdam, House of Hospitality en de Johan Cruijff ArenA te spreken? Meld u dan aan bij de Johan Cruijff ArenA, Karen Nitschke, via K.Nitschke@johancruijffarena.nl of 06 22 71 94 42.
 

Ander nieuws

Nieuws Keuzedeel ontwikkeld voor studenten die zich inzetten voor de medezeggenschap Studenten Isra Mezoury (voorzitter studentenraad MBO College Lelystad), Richard Kromer (vicevoorzitter studentenraad MBO College Almere) en Sem...
Nieuws Start bouw Metropolis Lyceum gevierd Op vrijdag 28 juni is gestart met de bouw van het Metropolis Lyceum dat onderdeel is van scholengroep Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA). De...
Nieuws Opening Health Campus op MBO College Amstelland Op woensdag 29 mei is op MBO College Amstelland een Health Campus geopend. De Health Campus is een plek waar medewerkers en studenten hun algehele...
Bekijk al het nieuws