Band The Alternatives wint titel Music Masters 2019
Vanaf begin september zijn de ruim 150 derdejaars studenten van het MBO College Hilversum bezig geweest met het produceren van het event Music Masters 2019. Na het werven van 24 bands zijn er twaalf bands gekozen die door de studenten tijdens de voorrondes begeleid zijn.

Veelbelovend
Vier bands zijn uiteindelijk door de professionele vakjury, bestaande uit Masja Schimscheimer (hoofd programmering de Vorstin), Thomas Brüger (artist manager bij ShowBird) en Patrick Coelho (juryvoorzitter en muzieksamensteller bij urban radiostation FunX) , gekozen om door te gaan naar de finale. De vijfde band werd via een sociale media campagne genomineerd, opgezet door de studenten. De bands die gisteren streden om de felbegeerde titel Music Masters 2019 zijn Buried Son, Fix Things First, Aces, Lowpoint en de winnende band The Alternatives.

Masja Schimscheimer: “The Alternatives vinden wij als jury écht een klein schatkistje. Het zijn hele goede muzikanten met een eigen stijl en enorm veel potentie.” Het eerste nummer dat The Alternatives lieten horen hebben ze slechts twee weken geleden zelf geschreven. “Dit kan wat mij betreft een regelrechte hit worden”, aldus Schimscheimer. De jury hoopt dat het winnen van de titel Music Masters 2019 de band ook een duwtje in de rug geeft om veel meer zelf te gaan schrijven.

Professionele productie
Ook de studenten krijgen veel lof van Masja Schimscheimer. “Dit is een enorm ingewikkeld event om te organiseren. Het ligt in de lijn van een productie als The Voice.” De studenten deden de gehele productie van voorrondes, de videoclips, social media campagnes, livestreams, lichtshows, de schakeling tussen het podium en de green room, afstellen van het geluid van de bands en het event management vooraf en tijdens de show. “Ze hebben dit ongelofelijk knap en zeer professioneel gedaan.”

Levensecht leren
Het organiseren van het event Music Masters is voor de studenten onderdeel van hun leer- en afstudeertraject in het kader van ‘levensecht leren’, waarbij de studenten in de praktijk samenwerken met professionals uit het werkveld, waarin ze straks aan de slag willen. In twaalf gemengde teams uit de studierichtingen Media, Broadcast Operations, Podium- & Evenemententechniek en Media & Evenementen hebben in totaal 170 studenten en docenten het event in vier maanden mogelijk gemaakt.

Ander nieuws

Nieuws Student Mia verzorgt haarstyling van politici tijdens Prinsjesdag Op de derde dinsdag van september begon Mia Wakefield, student Haarverzorging op MBO College Zuid, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland,... MBO College Zuid
Nieuws Aardbeving Marokko Marokko is getroffen door een verwoestende aardbeving met vele slachtoffers. Onze gedachten zijn bij de vele slachtoffers en de hulpdiensten ter...
Nieuws ROC TOP en het ROC van Amsterdam-Flevoland zetten samen volgende stap Verkenning voor sterk beroepsonderwijs in de MRA succesvol.
Bekijk al het nieuws