MBO College Airport opent nieuw pand voor studenten Logistiek aan Diamantlaan
Na de nodige aanpassingen en verbouwingen om de huisvesting voor de logistieke opleidingen te optimaliseren, opende MBO College Airport vol trots afgelopen zaterdag het nieuwe pand. 

Het gebouw is geschikt gemaakt voor het lesgeven aan en trainen van studenten in lokalen en in de loods. In de planning staan verbouwingen en aanpassingen in en rond het gebouw met trainingsfaciliteiten voor met name het (toekomstige) personeel van logistieke bedrijven in de regio.

Gezamenlijk opleiden
Na een welkomstwoord van Eus Strik en Jeroen Klooster namens het management van de vakschool voor de Logistiek startte het inhoudelijke gedeelte van de opening met een paneldiscussie. Het belang van een goede samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven werd daarbij nog eens extra aangestipt. Ron van ’t Hoog, Manager Logistiek Aalsmeer Royal Flora Holland: “Leren en ontwikkelen is iets van ons allemaal, het bedrijfsleven moet actief participeren in samenwerking.” Gezamenlijk opleiden vinden de aanwezigen belangrijk. Niet alleen voor nu, maar ook voor in de toekomst in het kader van een leven lang ontwikkelen. En niet alleen in tijden van voorspoed moet de samenwerking opgezocht worden, maar zeker ook in tijden dat het wat minder gaat is het credo. Marjolein Steffens, wethouder Jeugd & Onderwijs, gemeente Haarlemmermeer: “Er wordt hier opgeleid voor en door de regio. Mensen die hier wonen moeten zich hier ook kunnen ontwikkelen en een toekomst kunnen opbouwen.”

Maatwerk
De behoefte aan geschoold personeel in de logistieke sector is groot, waarbij het profiel van een (aankomend) medewerker voortdurend aan verandering onderhevig is en blijft. Dit vraagt maatwerk en gedifferentieerde faciliteiten in een gebouw in wording. Samen met het bedrijfsleven geeft MBO College Airport daarom verschillende simulaties vorm binnen de muren van het nieuwe schoolgebouw, die door de verregaande samenwerking een voortdurende weerslag zijn van de werkzaamheden in de realiteit.

Hybride leren
Om onderwijs en bedrijfsleven nog dichter bij elkaar te brengen, ontstaan binnen het beroepsonderwijs steeds vaker hybride leeromgevingen. Het leren vanuit de schoolbanken wordt daarbij meer en meer verbonden en verweven aan het leren in de beroepspraktijk. De opleidingen logistieke dienstverlening binnen het zogenoemde House of Logistics zijn hier een prachtig voorbeeld van.
 

Ander nieuws

Nieuws STAP-budget aanvragen kan vanaf 17 maart De nieuwe datum voor het aanvragen van de STAP-subsidie is bekend. Op vrijdag 17 maart kun je je vanaf 10.00 uur weer aanmelden voor het STAP-budget.
Nieuws Samenwerken voor sterk beroepsonderwijs in de MRA ROC TOP en ROC van Amsterdam-Flevoland verkennen de mogelijkheid voor een verregaande samenwerking.
Nieuws Site meerjarenstrategie live Onze nieuwe meerjarenstrategie-site staat live! Wil je meer weten over waar wij als organisatie vandaan komen en waar we gezamenlijk de komende...
Bekijk al het nieuws